Naujas apsileidėlių sąrašas

Kaip ir kasmet rugsėjį, jau yra parengtas Klaipėdos netvarkomų, apleistų ir nenaudojamų statinių sąrašas, kurį uostamiesčio politikai turės patvirtinti artimiausiame tarybos posėdyje. Šiuo metu į sąrašą yra įtraukti tik septyni uostamiesčio pastatai, nors tokių apleistų statinių mieste skaičiuojama dešimtimis.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, ne visi pastatai gali būti įtraukiami į Netvarkomų, apleistų ir nenaudojamų statinių sąrašą.

"Tie pastatai turi būti nekilnojamojo turto mokesčio objektas. O didžioji dalis apleistų statinių Klaipėdoje į sąrašą negali būti įtraukiami, nes jie neprivalo mokėti nekilnojamojo turto mokesčio. Pavyzdžiui, to mokesčio mokėti neturi vienbučiai, dvibučiai, daugiabučiai gyvenamieji namai, garažų bendrijose esantys pastatai, sodų, žemės ūkio paskirties pastatai, maldos namai, vienuolynai", – vardijo G.Pocius.

Pasak jo, jei mokestinė prievolė būtų visuotinė, tokių apleistų statinių mieste būtų suskaičiuota net iki 80.

Jau ne vienerius metus apleistų pastatų savininkai tramdomi 3 proc. nekilnojamojo turto mokesčiu, kitiems tas mokestis siekia iki 0,8 proc. turto vertės.

"Kai kurie adresai šiame sąraše dominuoja metų metus. Sprendžiant iš to, kad jie taip ilgai šiuose sąrašuose figūruoja, nekilnojamojo turto mokesčio pakėlimas iki 3 proc. turbūt nėra labai veiksminga priemonė. Sakykime, jei už pastatą įprastomis sąlygomis paskaičiuota suma yra apie 2 tūkst. eurų per metus, taikant 3 proc. tarifą, apleisto pastato savininkui ši suma išauga iki 8 tūkst. eurų. Buvęs kino teatras "Baltija" – veteranas šiame sąraše", – pridūrė G.Pocius.

Dalis apleistų pastatų iš jau sudaryto sąrašo yra išbraukti, nes kai kurių statinių savininkai pradėjo statybos darbus, kai kurie susitvarkė.

Be "Baltijos" kino teatro Žvejų gatvėje, tarp apleistųjų yra stalių dirbtuvės Artojo g. 6, ūkinis pastatas Didžiojo Vandens g. 28A, gyvenamasis pastatas Nemuno g. 47, kioskas P.Lideikio g., vandentiekio siurblinė Svajonės g. 25 ir tualetas Šaulių g. 40.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką veikia šis biurokratas?

Ką veikia šis biurokratas? portretas
Aū, Kavaliauskai!

Iš tiesų įdomu

Iš tiesų įdomu portretas
kad naujai pastatyti Juodkrantėje ir Nidoje kotedžai griaunami momentaliai, o štai tokių griuvenų negalima net paliesti.Tas pats su atkakliu Malinausko puikaus pastato istorija.. Kodėl čia nenustatomas tvarkymo laiko limitas (per kurį arba tvarkai arba parduodi) ir neįvedamos atitinkamos baudos už delsimą? Taigi jau bene 30 metų toks stovi? Girdėjau kad toks paveldas, kai kyla žmonių nepasitenkinimas, apiforminamas į kitas rankas ir toliau paliekamas griūti. Kai kurios vietos senamiestyje jau turi 5-tą šeimininką, bet reikalai nejuda į priekį.___ O šitie rusai turintys buvusį Baltijos kinoteatrą net nesivargina kam parduot. Įdomu kas jų globėjas?

Dovile

Dovile portretas
Nusikalstamas aplaidumas: reikiamų įstatymų nebuvimas ir bedantė miesto valdžia.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių