Kruizinis sezonas – link pabaigos

Pusę metų trukęs kruizinis sezonas Klaipėdoje baigiasi. Keleivinių lainerių šiais metais mieste sulaukta daugiau, nei tikėtasi. Šiandien atvyksiantis laivas "Balmoral" – vienas iš penkių paskutiniųjų, kurie šiemet dar nusiteikę aplankyti uostamiestį.

Šiemetis kruizinių laivų sezonas prasidėjo vykstant karui Ukrainoje.

Kaip tai paveiks keleivinę laivybą Baltijos jūroje, pradžioje buvo sunku prognozuoti, nes Vokietija iškart rekomendavo savo piliečiams susilaikyti nuo kelionių į Lietuvą, Latviją ir Estiją.

Dėl to buvo atšaukti visi keturi šiemet planuoti kruizinio laivo "Aida" vizitai į Klaipėdą.

Metų pradžioje kruizinių laivų, pageidavusių atvykti į Lietuvos uostą, buvo 59, tačiau, prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, laivybos kompanijos pradėjo keisti maršrutus, kad aplenktų Rusijos uostus, tad laineriai buvo nukreipti į Baltijos šalis.

Dėl šios priežasties Klaipėdoje keleivinių lainerių skaičius šiemet turėjo būti rekordinis.

Pavasarį buvo užsiregistravę atvykti 72 laivai, kurie turėjo atplukdyti per 85 tūkst. keleivių.

Vis dėlto dalis kompanijų planuotus vizitus į Klaipėdą šiais metais atšaukė.

Galutiniame sąraše liko 63 keleiviniai laivai. Didžioji jų dalis Klaipėdoje jau apsilankė, beliko penki vizitai.

Šiandien trečią kartą šį sezoną uostamiestyje švartuosis kruizinis laivas "Balmoral".

Pirmadienį, rugsėjo 19-ąją, taip pat trečią kartą šiemet į Klaipėdą atplauks laineris "Costa Fascinosa", o rugsėjo 22-ąją šeštą sykį šį sezoną Klaipėdoje turėtų švartuotis su Maltos vėliava plaukiojantis kruizinis laivas "Clio".

Šių metų kruizinių laivų sezoną, jei kas nors staiga nepasikeis, turėtų vainikuoti du lainerio "Mein Schiff 4" apsilankymai – spalio 2 ir 13 dienomis.

Pirmojo keleivinio laivo turistai Klaipėdoje šiemet išlipo balandžio 11-ąją.

Šių metų sezonas truks lygiai pusmetį ir, nepaisant karo Ukrainoje bei beždžionių raupų užkrato baimių, jo rezultatai, ko gero, bus geresni, nei tikėtasi iš pradžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių