Kretinga planuoja naujo policijos komisariato statybas

Kretingos rajono valdžia karu su Lietuvos policijos vadovybe planuoja iš centrinės miesto dalies iškeldinti policijos komisariatą ir pastatyti naują pastatą priemiestyje. Projektui ketinama skirti virš 1 mln. eurų.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius BNS sakė apie tai šią savaitę kalbėjęs su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla.

„Sutarėme, jog, ko gero, pribrendo laikas pareigūnus iškelti iš per didelio ir jiems nelabai tinkamo pastato centre, todėl sutarėme pradėti sklypo paieškas naujo Kretingos rajono policijos komisariato statyboms“, – BNS sakė A. Kalnius.

„Komisariatai visoje Lietuvoje yra iškeliami į priemiesčius, į naujas patalpas. Mes gal esame viena iš paskutinių savivaldybių, kuri iki šiol to nepadarė“, – pridūrė meras.

Pasak A. Kalniaus, kol kas nėra aišku, kur galėtų būti statomas naujas pastatas.

Komisariatai visoje Lietuvoje yra iškeliami į priemiesčius, į naujas patalpas. Mes gal esame viena iš paskutinių savivaldybių, kuri iki šiol to nepadarė.

„Sutarėme, kad policijai pateiksime laisvus ir tinkamus sklypus mieste bei tuomet bus sprendžiama galutinai. Bet kokiu atveju, manau, kad šios idėjos įgyvendinimui prireiks nuo trejų iki ketverių metų“, – aiškino jis.

Policijos generalinis komisaras R. Požėla BNS sakė, jog į naują 1 tūkst. kv. metrų ploto pastatą persikeltų 50 Kretingos pareigūnų.

„Mes esame pasiryžę statyti naują policijos pastatą, į kurį persikeltų Kretingos policijos komisariatas. Vakar sprendėme dėl konkretaus sklypo. Mums buvo pristatyti galimi variantai. Patys betarpiškai nuvažiavome, tačiau galutinis žodis vis tiek bus pačių Kretingos policijos darbuotojų, o kada galutinai apsispręsime dėl vietos, tada realiai prasidės darbai", – BNS sakė R. Požėla.

„Tiesiog pradedame tuos biurokratinius klausimus spręsti ir tikimės, jog po trejų-ketverių metų Kretingos kolegos dirbs naujame, moderniame pastate“, – pridūrė jis.

Pasak R. Požėlos, naujasis komisariatas būtų statomas iš valstybės lėšų.

„Kažko ypatingo mes nenorime iš šio pastato, svarbu, kad jis būtų funkcionalus, paprastas, lengvai randamas ir prieinamas  ir derėtų prie miesto aplinkos. Kadangi projektas nedidelis, tai privačios partnerystės principu verslo greičiausiai nesudomintume“, – teigė R. Požėla.

Kretingos meras svarstė, jog pastačius naują, dabartinis komisariato pastatas galėtų būtų perduotas Turto bankui ir parduotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krt

Krt portretas
Policijai nereikėtų slėptis priemestyje nuo žmonių.. Ir taip retai matom ją patruliuojant tai dabar visai išnyks

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Kretingos policijos pastatas buvo statytas šioje Lietuvoje, tada vyriasiasis pol.komisaras buvo Gintaras Kairys. Už miesto komisariatai iškeliami, kad mažiau kas pas juos vaikščiotų, mažiau matytų ir mažiau girdėtų žmonių aimanų. Polnyj pipiec.

Tai kad

 Tai kad portretas
tu mokyklu ir darželiu sovietmečiu buvo pristatyta,o gyventoju trečdaliu sumažejo. Renovuoti reikia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių