Krematoriumo perspektyvos blėsta?

Aistros dėl būsimo krematoriumo statybų netilo ir vakar vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje. Į jį susirinko keliasdešimt klaipėdiečių, kurie politikams tiesiogiai išreiškė savo neigiamą poziciją dėl būsimo objekto kaimynystėje.

Žmonės politikams išrėžė, kad krematoriumo prie Joniškės kapinių nepageidauja. Esą aplinkui yra gyvenamieji rajonai, mokyklos, darželiai, rekreacinės zonos, todėl tokio objekto čia neturėtų būti.

Po klaipėdiečių pasisakymų uostamiesčio tarybos opozicijos narė Nina Puteikienė Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteikė raštišką padėką, kad jis irgi nepritaria krematoriumo statybai. Esą tokia ir turi būti miesto vadovo pozicija. Į tai V.Grubliauskas atsakė: "Sunku krematoriume, lengva pragare."

Na, o Klaipėdos miesto tarybos narys Valdemaras Anužis po pasitarimo su savivaldybės specialistais pateikė štai tokią nuomonę: "Be teritorijų planavimo dokumentų, kurie galioja šiuo metu, tvarkos parengimo, krematoriumo statyba yra neįmanoma. Ir Aplinkos apsaugos agentūros raštas, kad tokiam objektui nereikia poveikio aplinkai vertinimo, yra išduotas pažeidžiant tam tikrus dokumentus. Kitaip tariant, pastatyti krematoriumą toje vietoje šansų nėra."



NAUJAUSI KOMENTARAI

mrrrrrr

mrrrrrr portretas
Zmones, turintys namus netoliese pastoviai besiplenianciu Lebartu kapiniu, irgi neprase, kad kapines prisiglaustu prie ju namu teritoriju, bet ju niekas neklausia. O krematoriumo Klaipedoje tikrai reikia.

RK.

RK. portretas
Jūs nesuprantate vieno dalyko. Privati nuosavybė yra šventa ir neliečiama. Jei verslas turi sklypą prie Joniškės kapinių, nori ten statyti krematoriumą ir jokie įstatymai tam neprieštarauja, tai jis ir gali ten statyti. Jei turėtų sklypą prie merijos, tai statytų prie merijos. Ne jūs nurodote verslui kur jam statyti. Ne jūs aiškinate, kad krematoriumas turi būti Lėbartuose ar Kurkurdvelkiuose. Kol nesuprasite, kad ne valdžia stato įmones, kad ne valdžia teikia paslaugas, kad ne valdžia duoda kiekvienam Lietuvos gyventoju duoną kasdieninę, tol jūsų pasaulis bus tamsus ir nesaugus.

Tam RK

Tam RK portretas
Matosi,kad daug ko nežinot ir dar paskaityti komentaro nesugebat.Rašiau,kad yra pastatyti nauja šarvojimo salė su visomis paslaugomis.Taip mirsim visi,tik laikas skirtingas,jei nėra jokio skirtumo tai ko tada krematoriumą nepastačius šalia merijos?Bet kiek pastebėjau pastoviai rašote savo marazmus.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių