„Klaipėdos vandens“ konkurse – intriga ir mįslės

Klaipėdos savivaldybės įmonės "Klaipėdos vanduo" naujojo vadovo paieškos dar nespėjo įsibėgėti, o jau padvelkė skandalu. Iš bemaž 20 norinčiųjų vadovauti šiai įmonei šiuo metu jau atrinkti penki pagrindiniai kandidatai. Tačiau kas šie atrankos finalo dalyviai, neatskleidžiama, o į paskutinį turą nepatekęs vienas pretendentų grasina teismais.

Rengs veiklos programą

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" naujojo generalinio direktoriaus ieškoma nuo 2019-ųjų pradžios, kai metų sandūroje, nesulaukęs kadencijos pabaigos, pareigas paliko ilgametis įmonės vadovas Leonas Makūnas.

"Klaipėdos vandens" valdybos narė, teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorė Jūratė Spudulienė aiškino, jog konkursas vis dar vyksta, o kada įmonė pagaliau turės naująjį vadovą, dar nėra aišku.

"Šiuo metu vyksta atrankos etapai. Buvo sulaukta 17 pretendentų paraiškų. Kada jau bus išrinktas konkurso nugalėtojas, nėra aišku. Penki atrinkti kandidatai turės parengti veiklos programą. Atranka vykdoma įvertinant kandidatų pateiktus dokumentus, testą žodžiu, tai yra pokalbį, testą raštu bei pateiktą kandidato, kaip įmonės generalinio direktoriaus, penkerių metų veiklos programą", – atrankos kriterijus aiškino J.Spudulienė.

Įmonės vadovas renkamas penkerių metų laikotarpiui.

Su bendrovės vadovu bus sudaroma terminuota darbo sutartis.

Iškrito bloga korta?

Viešumoje buvo minėti tik du kandidatai, kurie galėtų užimti vienos uostamiesčio strateginių įmonių vadovo kėdę.

Minima, jog šiame konkurse dalyvauja įmonės "Gatvių apšvietimas" vadovas Dangeras Aleksandrovas ir klaipėdietis verslininkas Audrius Petrošius.

Viešai užsiminta ir apie tai, jog kiekvienas iš jų neva turi skirtingas užkulisines juos palaikančias jėgas.

Tačiau aiškėja, jog bent A.Petrošiui tolimesnė kova dėl šio posto veikiausiai jau yra baigta.

Kaip sakoma, nekrito korta.

"Kaip sakoma, nekrito korta. Gavau atsakymą, jog nepatekau į kitą atrankos etapą", – apie karjeros nesėkmę juokavo A.Petrošius.

Šis jaunas verslininkas kartu su visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda" nariais pateko į Klaipėdos savivaldybės tarybą.

Mąsto apie bylinėjimąsi

"Kiek žinoma, paskutiniame etape liko penki konkurentai. Labai įdomu, kas tie likusieji kandidatai? O jų galėtų būti ir iš kitų miestų. Manau, tokia pozicija verta to, jog būtų galima svarstyti persikėlimo į Klaipėdą klausimą", – svarstė A.Petrošius.

Prieš kurį laiką A.Petrošius socialiniame tinkle užsiminė, jog, jo akimis, galima įtarti, kas laimės šios įmonės vadovo postą.

"Jei taip nutiks, kaip ir prognozavau anksčiau, tuomet bus galima važiuoti iki galo", – rėžė kandidatas.

Paklaustas, ką turi galvoje, A.Petrošius užsiminė galvojantis apie teismo procesą.

"O gal ir bylinėsiuosi, jei nutiks taip, kaip Klaipėdoje kalbama puse lūpų. Kas kalbama? Kad konkursas galbūt gali būti jau nulemtas. Viskas priklausys nuo to, koks tas penketas yra atrinktas. Gal iš tikrųjų jis labai stiprus? Tuomet neliks klausimų. Tačiau jei visa atranka taip ir liks įslaptinta, jų tikrai kils. Mano galva, galutiniame finale, renkantis vieną geriausią iš penkių kandidatų, į atranką žurnalistai turėtų būti įleisti. Kada nors vis tiek teks paviešinti tą informaciją. Kol viskas taip įslaptinta, tol kyla klausimų dėl skaidrumo", – pabrėžė A.Petrošius.

Įmonėje yra dirbęs 17 metų

Kitas kandidatas į įmonės direktoriaus postą D.Aleksandrovas jautėsi kur kas labiau užtikrintas nei konkurentas.

Jis patvirtino, jog yra kviečiamas kitam etapui – pokalbiui, kuris vyks balandžio 2 d.

Pats D.Aleksandrovas aiškino, jog įmonėje "Klaipėdos vanduo" yra dirbęs 17 metų, todėl šioje srityje turi nemažai patirties.

"Mane domina ši pozicija, o ir pats darbas būtų daug įdomesnis, tai vis dėlto yra platesnė sritis. Aš, beje, ne vienerius metus praleidau šioje įmonėje, tad patirties tikrai turiu. Kiek gaučiau algos? Net nežinau, nesidomėjau. Pirma reikia konkursą laimėti, tuomet skaičiuoti pinigus", – šmaikštavo D.Aleksandrovas.

Kas yra kiti likusieji pretendentai, nuo žurnalistų kruopščiai slepiama.

Kas tie dalyviai, aiškino nežinantys du kalbinti įmonės "Klaipėdos vanduo" stebėtojų tarybos nariai – vicemeras Artūras Šulcas ir tarybos narys Vygantas Vareikis.

Kuo mažiau visuomenė žinos, tuo skaidriau konkursas vyks.

"Kuo mažiau visuomenė žinos, tuo skaidriau konkursas vyks", – sunkiai suvokiamą logiką demonstravo tarybos narys V.Vareikis.

Tarp kandidatų – atvykėliai

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė, kuri yra įmonės "Klaipėdos vanduo" valdybos narė, aiškino, jog kitų keturių pretendentų tapatybės nėra atskleidžiamos esą dėl asmens duomenų apsaugos reikalavimų.

"Jei žmogus nepageidauja, kad apie jo kandidatavimą sužinotų dabartiniai darbdaviai, verta to paisyti. Galiu pasakyti tik tiek, jog tarp kitų kandidatų – ne visi klaipėdiečiai, yra dalyvaujančiųjų ir iš kitų miestų. Atranka bus rimta, konkurso dalyviai – verti dėmesio. Pokalbis su pretendentais paskirtas balandžio pradžioje", – tikino I.Butenienė.

Kelia aukštus reikalavimus

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" vadovo atranką vykdo specialiai pasamdyta įmonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Juoką kelia senbernis mikruškių nuomotojas. Kažkodėl Kautroj išdirbo tik 7 mėnesius (ilgiau nėštumas trunka), bet niekam neįdomu. Manau žmonės labai apsiriko tokį išrinkę, nors realiai nieks jo tiesiogiai ir nerinko..Apskritai kažkodėl niekam neįdomūs Grubliauskas ir Grubliauskiniai, kažkokia papirkta žiniakslaida gal Klaipėdoj kad info kaip apie Putiną Rusijoj tik teigiama?

Taip ir Gintarui ir""nuomonei""

Taip ir  Gintarui ir""nuomonei"" portretas
Taciau Aleksandrovas bent zino, kaip is ciaupo vanduo teka, o kitas, apie kuri kalbama-Petrosius?

Gintaras

Gintaras portretas
Baisu jei Aleksandrovas laimės. Iki gero vadovo jam labai toli. Tokiose įmonėse vadovas turi būti geras vadybininkas, neužtenka matyti vien čiaupą.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių