Klaipėdos uostas ragina Rusijos kolegas priešintis karui Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uosto taryba pasirašė deklaraciją, raginančią Rusijos jūrų uostų valdžią kreiptis į savo šalies vyriausybę ir reikalauti stabdyti Rusijos inicijuotą karą Ukrainoje, pranešė Uostas.

„Šiandien į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto tarybos posėdį susirinkę nariai vienbalsiai pritarė ir pasirašė deklaraciją, kuria kreipiamasi į Rusijos Federacijos jūrų uostus, jų vadovus bei visus šios šalies piliečius. Klaipėdos uostas, kaip jūrinio sektoriaus dalis, ragina Rusijos Federacijos jūrų uostus kreiptis į šalies vyriausybę, kad karo veiksmai būtų sustabdyti“, – rašoma Uosto pranešime spaudai.

Jame cituojamo Uosto direktoriaus Algio Latako teigimu, dėl karo sutriko jūrinė prekyba, o jos atnaujinimas įmanomas tik grąžinus taiką regione.

„Kaip ir visas pasaulis esame susirūpinę dėl karo Ukrainoje. Žūsta žmonės, patiriama nepataisoma moralinė ir materialinė žala. Užsidarant sienoms ir trūkinėjant ekonominiams ryšiams, stringa jūrinė prekyba, transporto ir uostų veikla. Esame įsitikinę, kad visi rytinėje Baltijos jūros pakrantėje esantys uostai siekia to paties – nepertraukiamo vystymosi, krovos didėjimo, norime įgyvendinti savo partnerių ir užsakovų poreikius, tai įmanoma tik taikos sąlygomis“, – sako A. Latakas.

Uosto tarybą sudaro Susisiekimo ministerijos, Klaipėdos miesto savivaldybės, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, Lietuvos automobilių kelių direkcijos, Klaipėdos universiteto, uosto naudotojų, su uosto veikla ir transportu susijusių asociacijų, AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovai.

Pagrindinis Uosto tarybos uždavinys yra spręsti Klaipėdos jūrų uosto plėtros klausimus. Uosto taryba svarsto naujų uosto objektų statybos, esamų objektų rekonstrukcijos ir modernizavimo projektus, ruošia uosto plėtros programų projektus, nagrinėja uosto aplinkosaugos klausimus ir rengia rekomendacijas, teikia siūlymus dėl uosto apsaugos tobulinimo ir kt.

Vyriausybė taip pat svarsto uždrausti į Klaipėdos uostą įplaukti visiems Rusijos laivams, panaši priemonė svarstoma ir Europos Sąjungos lygiu.

Penktadienis yra devintoji Rusijos karinės invazijos į Ukrainą diena.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostasRusijakaras Ukrainojedeklaracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių