Klaipėdos planuose – startuolių stovykla

Klaipėdoje planuojama surengti startuolių stovyklą. Savivaldybė kartu su viešąja įstaiga "Klaipėda ID" vykusiame susitikime svarstė šią Armėnijos organizacijos "Seaside Startup Summit" iniciatyvą kitąmet realizuoti ir uostamiestyje. Šitas renginys itin populiarus visame pasaulyje, vienijantis tūkstančius žmonių.

Svarstys dėl vietos

Minėtoji organizacija yra startuoliai, keliaujantys per pasaulį su savaitinėmis darbo stovyklomis.

Jose dalyvauja kūrybiški ir idėjų turintys žmonės. Susitikę, sumanymus gvildena, generuoja ir juos pristato investuotojams.

Renginys vyksta kasmet. Jis jau buvo organizuotas Jungtinėse Amerikos Valstijose, Australijoje ir kitose šalyse.

Pasak uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko, yra bent trys priežastys, kodėl organizuoti tokio masto renginį Klaipėdoje būtų didelis ir svarbus žingsnis.

"Pritraukti tokį renginį, kuris yra pasaulyje labai matomas, žinomas ir labai gerai vertinamas, manau, kad tai būtų didelė pridėtinė vertė Klaipėdai", – įsitikinęs meras.

"Klaipėda yra šitos įmonės dėmesio zonoje, apie Klaipėdą Armėnijoje žino. Be to, Klaipėdoje yra labai stipri armėnų bendruomenė. Trečias dalykas, Klaipėda turi visą tam reikalingą infrastruktūrą. Mes išreiškime labai aiškų interesą, kad mums tai yra įdomu. Iki kitų metų rugpjūčio dar tikrai yra laiko. Pateiksime kelias vietas, kuriose tai galėtų vykti – galbūt Girulių kempinge, Lankininkų bazėje Smiltynėje. Pritraukti tokį renginį, kuris yra pasaulyje labai matomas, žinomas ir labai gerai vertinamas, manau, kad tai būtų didelė pridėtinė vertė Klaipėdai", – įsitikinęs meras.

Manau, kad tai būtų didelė pridėtinė vertė Klaipėdai.

Su atstovais jau kalbėjo

Klaipėdos mero patarėjas Andrius Daujotas teigė, kad vizito tikslas buvo išsiaiškinti uostamiesčio motyvaciją dėl šio renginio organizavimo.

Dar gegužės pabaigoje buvo susitikta su "Startup Armenia Foundation" atstovais, kurie pristatė minėtą renginį, parodė interesą jį organizuoti Lietuvoje.

Teigiama, kad jie susižavėjo Lietuvos pajūriu, domėjosi Klaipėdos, Karklės bei Palangos paplūdimiais.

Manome, kad startuolių renginys būtų naudingas Klaipėdai ir Lietuvai taip pat, formuojant startuolių ekosistemą mieste, pritraukiant investicijas.

"Taip pat Klaipėda turėtų galimybę atsirasti "Nordic-Baltic" startuolių žemėlapyje, padėtų pasiekti Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos tikslus, o miesto verslo sektoriui suteiktų galimybę pritraukti talentus, paskatinti inovacinius sprendimus pramonei. Šiuo klausimu "Klaipėda ID" jau kalbėjo su "Startup Lithuania" bei Lietuvos Respublikos ambasada Jerevane", – teigė A.Daujotas.

Finansavimas rūpesčių nekels

Dėl finansavimo Klaipėdos savivaldybės atstovai esą ramūs. Aktualesni klausimai – infrastruktūra, renginio vietos parinkimas.

"Jie finansavimą savo turi. Mes galvojame, kad prisidėjimas nebūtinai turi būti finansinis. Gali būti vietos parinkimas, organizacinių klausimų išsprendimas, infrastruktūros pasiūlymai, siekiant pritraukti tokio lygio startuolių ekosistemą, kas, beje, ir atspindi mūsų Klaipėdos strategiją", – pabrėžė A.Daujotas.

Po susitikimo pas merą buvo nutarta surinkti visą informaciją apie Klaipėdos galimybes dėl renginio vietos bei infrastruktūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pala pala

pala pala portretas
o čia ne tie patys armėnai kurie gasprom media grupėje valdo comedy clab kanal ?

tai

tai portretas
ko noret is runkalniu bezdzioniu kai savo nieko sukurt nemoka ir tingi tai zvalgosi po p siukslynus po to triubija mes 1 mes centras tai tik parodo koks uzkreciantis vakaru asocialo idijotizmas kartu su marmalu isibrove i siu valdziagviu galvas tuo paciu i si proponiekala/===

Atsargiai

Atsargiai portretas
Atkeliaus besibastantys idėjų Vagys. Jie galimai šoks, dainuos, muzikuos. Prakeliaujančių jokių miškų ir savų švarų su šūdo bačka ir barzda apžėlusia Aida, kurios nė vienas vyras ir primokėjys neima nes smirdi išmatomis ir į moterį nepanaši. Dabar tie prakeliaujantys kitaip pasivadino bet daro tą patį. Tai nuomonė. Bet mąstykite patys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių