Klaipėdos aikštėse – vasaros žiedai

Klaipėdoje įsibėgėja vienmečių gėlių sodinimas. Šią savaitę žiedais pasipuošė ir Atgimimo aikštėje jau daugiau nei dešimtmetį stovintis įvairių vertinimų sulaukiantis laivelis.

„Iššūkis sodintojams ir nuomonių reiškėjams. Jam apsodinti specialių gėlių nėra. Būtų galima vijoklius paleisti, bet atrodys pabaisiškai. Ir taip daug įvairių nuomonių apie tą laivelį, tad stengiamės. Aišku, būna, kad prie jo nosies kelios gėlės nudžiūva, bet nieko nepadarysi. Tokį mums pastatė, turime prižiūrėti“, – juokėsi Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė.

Laivelio formos gėlyne žydi pelargonijos, medučiai, margeniai ir ašuočiai.

„Kitą savaitę bus sodinama pagrindinė klomba ir šoninės prie gatvės. Ten bus pelargonijos ir medučiai. Truputėlį kantresnės gėlės“, – paaiškino savivaldybės atstovė.

Miesto želdynams stengiamasi parinkti atsparesnes gėles. Kad ištvertų liūtis, sausras ir ligas.

„Miesto gėlės tokios kantresnės. Lepias žmonės gali sodinti prie savo namų, kur kasdien po kelis kartus prieina prie tos gėlikės – paravi, papurena, patręšia. O čia ravime ir tręšiame kartą per savaitę“, – teigė J.Rimkienė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Planuojant gėlynus atsižvelgiama ir į vandalus.

„Jei gėlynai išraunami ar kitaip suniokojami, reikia, kad kompoziciją galėtume lengvai pakeisti kitomis gėlėmis. Jei pasodinsime kažką itin reto ar prabangaus, bus labai sunku užkamšyti atsiradusias skyles“, – sakė pašnekovė.

Klaipėdoje žydi naujausios gėlių rūšys. Kai kurios jų išvestos Vokietijoje.

„Pastovumas, ypač kalbant apie gėles, greitai atsibosta. Kompanijos, su kuriomis bendradarbiaujame, – didelės, jos turi laboratorijas ir išsiveda naujų veislių. Kai tik atsiranda nauja spalva, rūšis, augalas, tai ir parodome gėlynuose“, – teigė miestą gėlėmis aprūpinančio gėlininkystės ūkio savininkė Violeta Olisevičienė.

Savivaldybės atstovė sakė, kad miesto erdvėse žydinčias gėles klaipėdiečiai vertina.

„Feisbuke randame labai gražių ir linksmų atsiliepimų. Kai apsodinami plotai, žmonės prieina ir teiraujasi, kas sodinama, kur galima tokių gėlių nusipirkti“, – tikino J.Rimkienė

Šiuo metu mieste sodinamos vasarinės gėlės.

„Jei bus vagysčių ar per kaitrą iššus, papildysime. O spalį pasodinsime rudeninių gėlių – našlaičių. Paskui svogūninių – tulpių, narcizų, jacintų, krokiukų“, – vardijo savivaldybės atstovė.

Uostamiesčio gėlėms šiemet skirta beveik 150 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kokiam reikia būti be dūšios ,kad nemėkti gėlių,kompozicijos ,kur turbūt kitur niekur nėra.

Jo

Jo portretas
Šiuolaikiniams miestiečiams labiau patiktų koks surūdijęs vamzdis

A. V

A. V portretas
Kičas toliau varomas. Savivaldybės beskonybê. Bet kaimiečiams patinka.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių