Klaipėdoje perskaičiuoti balsai: liberalai gavo papildomą mandatą

Antradienį Klaipėdoje Liberalų sąjūdžio prašymu Berželio rinkimų apylinkėje buvo perskaičiuoti rinkėjų balsai. Ir paaiškėjo, kad uostamiesčio liberalams miesto taryboje priklauso dar vienas mandatas, kuris jiems atiteko visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ sąskaita.

Antradienį Klaipėdos rinkimų apygardos komisija buvo paprašyta perskaičiuoti balsus Berželio apylinkėje, po ko paaiškėjo, kad  dar vienas mandatas priklauso Lietuvos liberalų sąjūdžiui.

Po sekmadienio rezultatų suvedimo buvo skelbiama, kad Liberalų sąjūdis uostamiesčio taryboje laimėjo tik tris mandatus. Paaiškėjo, kad naujojoje taryboje dirbs Saulius Budinas, Edmundas Kvederis ir Alina Velykienė.

Vis dėlto, situacija pasikeitė, prie šių trijų liberalų turėtų prisijungti ir jų kolegė Lina Skrupskelienė, kuri po perskaičiavimo turėjo surinkusi 840 balsų.

Sekmadienio vakarą suskaičiavus rinkimų rezultatus, paaiškėjo, kad iš 15 politinių jėgų, siekusių mandatų Klaipėdos miesto taryboje, į valdžią pakliuvo tik šešios.

Daugiausiai mandatų gavo visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ – net devynis.

Preliminariais duomenimis, į miesto tarybą pateko Vytautas Grubliauskas, Artūtas Razbadauskas, Rimantas Taraškevičius, Judita Simonavičiūtė, Elida Mantulova, Vaida Žvikienė, Arvydas Cesiulis, Vytis Radvila ir Audrius Petrošius.

Po antradienio balsų perskaičiavimo, paaiškėjo, kad A.Petrošiui mandatas nepriklauso. Jis atiteko jau minėtai L.Skrupskelienei.

Jei V.Grubliauskas laimėtų mero rinkimus, nes jis kartu su „valstiečių“ atstovu Arvydu Vaitkumi kovos dėl mero posto antrajame ture, tai, pasisklinkus politikų sąrašui, tapti tarybos nariu būtų galimybė ir A.Petrošiui.

Be liberalų ir V.Grubliausko komiteto į naująją taryba pateko 7 mandatus Klaipėdoje iškovoję „valstiečių“ atstovai – Arvydas Vaitkus, Vidmantas Dambrauskas, Artūras Bogdanovas, Arūnas Tuma, Viktor Senčila, Ligita Girskienė ir Romaldas Idzelevičius.

Jei antrajame mero rinkimų ture laimėtų A.Vaitkus, tai sąrašas pasislinktų ir tarybos nariu taptų dar vienas „valstietis“, buvęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas.

Šie rinkimai gana sėkmingi buvo ir uostamiesčio konservatoriams, kurie paprastai Klaipėdos taryboje laimėdavo 4 mandatus, šįkart jie gavo 6 vietas taryboje, į kurią pateko – Arūnas Barbšys, Aidas Kaveckis, Kazys Bagdonas, Andrius Dobranskis, Andrius Petraitis, Rimantas Didžiokas.

Tris savo atstovus taryboje turės ir Lietuvos centro partija, tai – Nina Puteikienė, Laima Juknienė ir Alvidas Šimkus.

Na ir du mandatus iškovojo visuomeninio rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ lyderis Viačeslavas Titovas bei jo kolega Jurijus Šeršniovas.

Klaipėdos taryboje be mero yra 30 narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kaip nebus vis tie patys,juk sąrašuose jie visi pirmi,tai ir balsuoti nereikia,vistiek jie bus save išrinke.

rasa

rasa portretas
ir vėl Simonavičiūtė,vėl Taraškevičius, nu visai negalvojam už ką balsuojam

ha

ha portretas
daugiausia putoja net nebalsavę gandragalviai...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių