Klaipėdoje – Kaimynų šventė

Sekmadienis Klaipėdoje – neliūdnas, vos tik pasibaigė Vilties bėgimas, kai prie centrinio stadiono ėmė rinktis klaipėdiečiai. Čia prasidėjo Kaimynų šventė.

Tokia pilna automobilių aikštelė prie stadiono seniai bebuvo – įsprausti mašiną čia buvo sudėtinga, šeimos iš visų Klaipėdos mikrorajonų skubėjo drauge praleisti popietę.

Karštis sekmadienį Klaipėdoje – negailestingas, todėl skvere prie treniruoklių, didelio medžio šešėlyje vėsoje sėdinėjo nemaža dalis šventės dalyvių. Tuo pačiu kai kurie jų laukė eilėje prie batuto.

Vaikai pasklido po aikštę. Mažyliai bendravo su ugniagesiais, bandė matuotis jų darbo rūbus, klausinėjo patys ir atsakinėjo į ugniagesių ir policininkų klausimus. Už teisingus atsakymus gavo dovanų. Žaidimų buvo labai daug.

Arčiau scenos renginių organizatorius rengė žaidimus šeimoms. Vienai estafetei reikėjo šeimos: tėčio, mamos ir vaiko. Kurį laiką jam sunkiai sekėsi prisikviesti dalyvius. Paklausta, kodėl nedalyvauja varžytuvėse viena moteris gal juokais, o gal rimtai į klausimą, kur jos šeimos galva, atsakė: „Norvegijoje“. Tikra tiesa, bet ne visi tėčiai išvažiavo, vyrų šventėje buvo daug ir jie aktyviai dalyvavo žaidimuose ir linksmybėse.

Vaišėmis šventės dalyviams rūpintis nereikėjo, ten pat galima buvo nusipirkti ir maisto, ir gėrimų. Vaikai labiau sukinėjosi aplink saldumynų pardavėjus.

Pavakare prasidėjo koncertai. Pasirodė vaikų ansambliai iš „Vitės“ progimnazijos, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro.

Vakarėjant mažieji sceną užleido suaugusiems atlikėjams.

Iki 20 valandos linksminti klaipėdiečius pasiryžę grupių „Dar“ ir „Patruliai“, atlikėjai Violeta ir Vilius Trasovai bei Morre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
Sveiki ,šventė tai viskas gerai ,bet apie bio tuoletus visai nepasirūpinta?????? Kiek dalyvių su vaikais,kiek žiūrovų tai tik vienas aikštelėje vairuotojams skirtas tualetas Klaipėdai gėda organizatoriams gėda ..........

aha

aha portretas
chaaaaaaaaaaaaaa kaip ten prorusiškas jūsų išrinktasis buvo?

aha

aha portretas
Kažkaip skambino pažįstama,sakė, juokavo,nenorinti jei šlia bus kaimynai balsavę už prorusiškąjį..na ją kažkaip supratau
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių