Apklausa: atsakė, ar patinka sukioti laikrodžių rodykles

Savaitgalį buvo atšauktas vasaros laikas. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį laikrodžius teko atsukti viena valanda atgal. Šių metų kovą Europos Parlamentas pritarė pasiūlymui, kad šalys narės laiko nebesukiotų nuo 2021-ųjų, tačiau sprendimo, ar tikrai Lietuvoje visiems laikams bus atsisakyta kaitalioti laiką, iki šiol nėra. Į klausimą, kaip vertina laikrodžių sukiojimą du kartus per metus, dauguma klaipėdiečių atsakė, jog jiems nepatinka ši tvarka.

Aurelija:

– Aš norėčiau, kad Lietuva greičiau apsispręstų nebesukioti laikrodžių. Man tikrai labai sunku prisitaikyti prie naujo laiko. O tai tenka daryti du kartus per metus. Pavasarį nėra taip sunku, juk anksčiau švinta, diena ilgesnė, o ruduo yra tamsus metų laikas. Rudenį sunku prisitaikyti. Grįžus vakare į namus yra nuolat tamsu. Aš manau, jog tikrai nereikėtų sukioti laikrodžių. Nemanau, kad rudenį, atsukus laikrodžių rodykles, palengvėja keltis rytais. Vaikai ir po mėnesio kelsis apsnūdę, juk nenueis jie anksčiau miegoti. Geriausia, jei būtų vienas ritmas, kuriuo įprastume gyventi.

Raimondas:

– Nežinau, geriau ar blogiau bus, bet keltis anksti niekas nemėgsta. Aš keliuosi 5 val. 45 min. Atsukus laikrodžius rudenį, gauni viena valanda ilgiau pamiegoti. Bet vasarą ypač sunku, kai tenka keltis viena valanda anksčiau. Pats baisiausias dalykas išgirsti komandą: "Kuopa, kelti!" Negali juk pagulėti dar dešimt minučių. Bus labai blogai. Reikia keltis, ir viskas. O pats geriausias dalykas, kai kuopa gali eiti miegoti. Aš prisitaikau prie laikrodžio rodyklių sukiojimo, bet nemanau, kad tai yra labai geras dalykas.

Vida:

– Labai blogai yra tas laikrodžių sukiojimas. Tik valdžia to nebegirdi. Kiek galima? Mes jau nebegalime. Gal nuo 2021 metų neteks sukioti laikrodžių. Bet girdime, jog vėl diskusijos prasidėjo, o sprendimo iki šiol juk nėra. Žmonių organizmai nespėja prisitaikyti, jaučiamas nuovargis. Vaikai ryte negali normaliai atsikelti, autobusais lyg zombiai važinėja. Man anksti atsikelti nėra sudėtinga, aš esu vadinamasis vyturys. Bet kiti tikrai kenčia, o tai priklauso nuo kiekvieno individo organizmo savireguliacijos. Vieniems tai tinka, o kitiems – ne.

Andrius:

– Aš manau, kad neverta sukioti laikrodžių. Gamta laikrodžių nesukinėja. O mes visi taip pat esame jos dalis, esame gyvi organizmai, ir tas laikrodžių sukinėjimas neišeina į naudą.

Regina:

– Blogai jaučiuosi. Kam tą laikrodį sukinėti? Gerai, kad mano šuniukas prisitaiko prie manęs. O kitų žmonių augintiniai neprisitaiko, ir jie taip pat kenčia. Aš ir pati blogai jaučiuosi, organizmas neprisitaiko. Tik pripranti prie vieno laiko, jau vėl reikia sukti. Aš manau, kad priprastume prie vieno ritmo, ir viskas būtų gerai. Pavasarį ypač sunku vaikams, jiems juk tai yra didelis stresas. Augančiam organizmui tai yra labai blogai.

Romas:

– Sunku pasakyti, kam geriau tas laikrodžių sukinėjimas: ar valstybinėms įmonėms, ar žmonėms? Jei artėja krizė, kam reikalingi pinigai? Mokyklos, valstybinės įstaigos naudoja elektrą, va ir atsakymas – tą valandėlę galima sutaupyti elektros. Aš nežinau, ar tikrai sutaupo. Paskaičiuoti reikia. Yra žmonių, kurie tuo užsiima, tegul ir atsako į šį klausimą. Tegul mane įtikina, jog tai tikrai yra geras dalykas. O jei netikime, tuomet verčiame valdžią. Valdžios vyrai turi paimti ir paskaičiuoti, kokia iš to nauda. Ir ne tik Lietuvos, bet Europos mastu to reikėtų. Jei skaičiai rodys, kad tai yra naudinga, – valio. Sukiokime laikrodžių rodykles ir toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbantis

Dirbantis portretas
O kas gali sakyti,kad sutaupoma elektros energija,jei vis tiek visose įstaigose,mokyklose,parduotuvėse visą darbo laiką įjungtos šviesos???Nes daug kur net nėra langų..Kol ryte atvyksti į mokyklą ar darbo vietą vis tiek jau prašvinta.O štai vakare ilgesnė diena svarbi,nes galima asmeninam laikui turėti daugiau dienos šviesos.Darykite išvadas,mūsų įpareigotieji valdininkai

MONIKA

MONIKA portretas
TEGUL ANDRIKIENE SAVO KLITORIU SUKINEJA,,,,,,,

Vėtra

Vėtra portretas
Tik vasaros laikas. Žiemos laikas gal tinka pietų Europos šalims , bet ne niūriai ir tamsiai Lietuvai. Kodėl mes amžinai turime prie kažko taikytis , pritapti , lygiuotis.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių