Kitokios šventės darželiuose: Kalėdų Senelis nelaukiamas

Klaipėdos vaikų darželiuose net ir pandemijos akivaizdoje svarstoma, kaip paminėti šventes, kurių mažieji laukia visus metus. Tačiau jau dabar aišku, kad saugumo sumetimais Kalėdų Senelis įstaigose bus persona non grata. Dėl tų pačių priežasčių net ir tėvelių į šventinius susiėjimus nežadama įleisti.

Baltabarzdžio nebus

Kasmet visą gruodį vaikų darželiuose šurmuliuodavo kalėdiniai renginiai, karnavalai, šventiniai susitikimai su Kalėdų Seneliu.

Įstaiga bus papuošta, eglutė bus, bet renginių neplanuojame.

Šįkart viskas vyks kitaip, nepaisant to, ar bus atšauktas karantinas.

Klaipėdoje ne viename darželyje užfiksuota COVID-19 sergančių darbuotojų ar vaikų.

Nė viena ikimokyklinė įstaiga nėra uždaryta, visose svarstoma, kaip atšvęsti Kalėdas, tik, deja, be svarbiausio šventinio baltabarzdžio personažo.

Paties didžiausio uostamiesčio vaikų lopšelio-darželio "Puriena", kuriame ugdoma pusketvirto šimto mažųjų, direktoriaus pavaduotoja Raimonda Pažėrienė patvirtino, kad šiemet mažieji liks be Kalėdų Senelio.

"Įstaiga bus papuošta, eglutė bus, bet renginių neplanuojame. Jei situacija susiklostys taip, kad mums nereikės karantinuotis, vaikų grupėse surengsime šventinius rytmečius ar popietes, bet be tėvelių ir be Kalėdų Senelio", – teigė R. Pažėrienė.

Trys grupės karantine

"Purienoje" dėl COVID-19 ne taip seniai buvo uždarytos penkios grupės, dabar trys grupės yra karantine.

Jei kas nors grupėje suserga, grupė uždaroma.

"Labai stengiamės, kad užkratas neplistų. Įsivedėme griežtą tvarką. Turime rūpintis, nes pas mus įstaigoje yra 350 vaikų, 19 grupių, labai daug darbuotojų. Mūsų įstaiga pernelyg didelė, kad galėtume taip rizikuoti ir organizuoti masinius renginius, nes situacija labai nevienareikšmiška", – patikslino R. Pažėrienė.

Šiuo metu darželyje "Puriena" serga du darbuotojai ir trys vaikai.

Sugalvoti įdomią šventę

Apie būsimus kalėdinius renginius jau galvoja ir kitų įstaigų darbuotojai.

Vaikų lopšelio-darželio "Boružėlė" direktorė Regina Dimienė taip pat patvirtino, kad šiemet teks verstis be pagrindinio šventinio herojaus – Kalėdų Senelio.

"Anksčiau tokiu laiku jau mąstydavome, kaip surengti šventę, dabar galvojame tą patį, tik jokio aiškumo nėra. Todėl niekur neskubame, laukiame. Grupėse šventė vyks, bet tikrai be Kalėdų Senelio, nieko svetimo įsileisti neplanuojame, net tėvelių neįsileidžiame, vaikus priimame prie lauko durų", – kalbėjo R. Dimienė.

Vaikų lopšelio-darželio "Nykštukas" direktoriaus pavaduotoja Andželika Jasienė teigė, kad ši savaitė ir prasidėjo nuo darbuotojų pokalbio apie tai, kaip išsaugoti šventę vaikams.

"Mūsų rūpestis dabar, kaip sugalvoti įdomų renginį, kad vaikams liktų šventinis įspūdis. Dar vis ieškome. Kviesti nieko negalėsime, taigi Kalėdų Senelio nebus. O gal švęsime lauke, pavyzdžiui, jei gražiai pasnigs", – svarstė A. Jasienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
corona pavogė Velykas, pavogs ir Kalėdines šventes.

Mariui

Mariui portretas
Marius, puiki ideja:)

Marius

Marius portretas
O kodėl Kalėdų senelis negalėtų vaikučių nuotoliniu būdu pasveikinti? Čia tik mintis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių