Šių grybų pridygo prie direkcijos Lankytojų centro. Jaunus, tvirtus ir neperaugusius grybus pirmasis nusprendė paskanauti parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.
"Reikia rinkti tik jaunus grybus, jie jokiu būdu neturi pradėti juoduoti. Jei augavietė po langais, puiku, verta išbandyti patiekalą. Bet tada jau jokio alkoholio nedera gerti tris paras", – perspėjo E.Paplauskis.
Receptas: jauni, nepajuodavę mėšlagrybiai trumpai apverdami ir kepami svieste, gardinant juos česnaku, svogūnu ir grietine. (G. Leščiukaičio nuotr.)
Vieni šiuos grybus šiek tiek apverda, tada meta į keptuvę, kurioje išlydytas šaukštas sviesto. Grybai kepami, kol drėgmė išgaruos. Kartu galima pakepinti svogūno, česnako, grybus reikėtų pasūdyti, baigiant kepti, galima paskaninti grietine.
"Valgomi. Išbandyta. Negalėjau patikėti, kad mėšlagrybis yra skanus. Bet tikrai už pievagrybį neprastesnis. Kai į darbą pietų neatsiveži, tokie sueina puikiai. Dabar jau ir pumpotaukšlius ragauti nebebus baugu", – juokavo E.Paplauskis.
Naujausi komentarai