Karių kapų tvarkybos planams – kontrolė

Klaipėdos savivaldybės specialistai ketina itin kruopščiai išstudijuoti pateiktus Sovietų Sąjungos karių kapų palaidojimo vietos pertvarkymo projektus ir tik tada paskelbti pagrindinį bei antrosios ir trečiosios vietos laimėtojus.

Nors tikėtasi, kad konkurso laimėtojas bus paskelbtas ir visų konkurso dalyvių pavardės atskleistos dar šios savaitės pradžioje, iš savivaldybės atsklido žinia, kad apie tai taps žinoma ne anksčiau kaip kitą ketvirtadienį.

Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė patikino, kad konkursas tebevyksta.

„Su dalyviais jau susipažinta, tai yra su dalyvių pavadinimais, nes savo projektus jie pateikė užšifruotus. Bus sudaryta pasiūlymų eilė, po to atliksime šių pasiūlymų vertinimą. Laimėtojas turėtų paaiškėti per savaitę. Vykdoma viena pirkimo procedūra. Architektų sąjunga yra lyg paslaugų tiekėjas, padedantis organizuoti projekto konkursą, bet pati procedūra yra viena. Architektai tiesiog padeda įvertinti pačius pasiūlymus, o mes procedūriškai viską sutvarkome“, – biurokratine kalba paaiškino V. Marcinkevičienė.

Projektų autoriai dar neskelbiami.

Architektų sąjungos nariai, dalyvavę vertinant ir aptariant pasiūlymus, kaip tvarkyti karių palaidojimo vietą, taip pat neinformuoti, nei kas dalyvauja konkurse, nei ar architektų pasirinkti kaip geriausi pasiūlymai bus patvirtinti.

Valdininkai dabar tikrina autorių kvalifikaciją. Jei pritrūktų kokių nors tai patvirtinančių dokumentų, pasiūlymų eilė dar gali būti pakeista. Griežtas ir kruopštus visų sąlygų paisymas ir patikrinimas turėtų užtikrinti, kad konkurso rezultatai nebus užprotestuoti.

Konkurse dalyvauja šeši autoriai, jų vizijos – labai skirtingos. Vieni siūlo minimaliai keisti dabartinį vaizdą, o kiti norėtų įrengti naują memorialą, jo kūrimas gali kainuoti iki pusantro milijono eurų.

Šiuo metu nėra tiksliai žinoma, kurioje tiksliai vietoje yra palaidoti sovietinės kariuomenės kariai, žuvę Klaipėdoje ir miesto apylinkėse 1944 m. rudenį – 1945-ųjų sausį. Todėl bet koks gilesnis žemės judinimas gali paveikti palaikus, o tai statytojams būtų nepageidautina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to tt

to tt portretas
Koks ryšis tarp II pasaulinio karo kareivių su Ukrainoje kariaujančiais kariais?

to:raudonasis mere

to:raudonasis mere portretas
Memele tu esi okupantas

raudonasis mere

raudonasis mere portretas
kodėl civilinės kapinės už miesto,o okupantų miesto centre???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių