Karantinas diktuoja naujas sąlygas: Konstitucijos egzaminas – tik virtualiai

Karantino sąlygomis surengtas keturioliktasis Konstitucijos egzaminas šįkart vyko tik virtualiai. Šiemet teisinių žinių patikrinimas buvo susijęs su klausimais, kurie paremti praktinėmis, gyvenimiškomis situacijomis, kuriose reikėjo pritaikyti Konstitucijos žinias.

Konstitucijos egzaminą organizavo Teisingumo ministerija. Paprastai jis vykdavo gyvai – mokymo įstaigose, bibliotekose arba savivaldybėse, taip pat buvo galimybė egzamine dalyvauti ir internetu.

Pernai Konstitucijos egzaminą laikė per 30 tūkst. žmonių. Klaipėdos savivaldybės salėje – tik 13 klaipėdiečių, mažiausiai per pastaruosius 13 metų.

Na, o šiemet dėl karantino egzaminas vyko tik virtualiai. Tad savivaldybės į organizatorių gretas nebeįtrauktos. Ir laikyti egzaminą galėjo tik besinaudojantieji internetu.

Keturioliktą kartą organizuota visuotinė teisinių žinių įvertinimo akcija, anot teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus, itin svarbi stiprinant ir skleidžiant demokratines vertybes, ugdant savo šalį mylinčius žmones.

"Konstitucijos išmanymas padeda geriau žinoti ir ginti savo teises, suvokti piliečio pareigas, kurias vykdydami stipriname savo šalies nepriklausomybę", – akcentavo teisingumo ministras.

Atsižvelgiant į sudėtingą situaciją dėl pandemijos, kai ribojami žmonių susibūrimai, egzaminas šįkart perkeltas į virtualią erdvę.

Egzamino klausimai buvo paremti praktinėmis, gyvenimiškomis situacijomis, kuriose reikėjo pritaikyti Konstitucijos žinias.

Egzaminas vyko vakar nuo 9 iki 13 val., patogiu laiku dalyviai galėjo jungtis internetiniu adresu konstitucijosegzaminas.lt. Užduotims atlikti buvo skirtos 45 minutės.

Konkurso dalyviai varžėsi šešiose kategorijose: moksleivių 5–6, 7–8, 9–10, 11–12 klasių, studentų ir kitų piliečių.

Kiekvienai dalyvių kategorijai buvo paruošti uždari testo klausimai ir vienas atviras. Egzaminas vyko vienu etapu.

Renginį globojo Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šiemet nugalėtojams įsteigti ir du specialūs prizai: Prezidento – geriausiems studentų kategorijoje (universitetai ir kolegijos) bei premjero Sauliaus Skvernelio – geriausiems 5–6 klasių moksleivių kategorijoje.

Visi nugalėtojai taip pat bus apdovanoti ir Teisingumo ministerijos prizais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam jo

Kam jo portretas
reikia? Vistiek niekas tos konstitucijos nepaiso.Geriau nesityčioti iš šio kažkada idealistų ir tikrų patriotų darbo

Itas

Itas portretas
O kodėl egzaminas darbo dieną, daugumos darbo laiku? Norisi sudalyvaut, bet tai kaip iš darbo ištrūkt? Ar atostogų dieną naudot, ar valstybei dzin?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių