Kaip piniginę baudą pakeisti į viešuosius darbus?

Skirtą piniginę baudą pakeisti viešaisiais darbais nusižengę klaipėdiečiai nenori. Su prašymu pakeisti nuobaudą per metus kreipiasi tik keletas asmenų. Kad bauda būtų pakeista darbais, jie turi atitikti tam tikrus kriterijus.

Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriaus pareigūnai pažeidimą padariusiam asmeniui gali pasiūlyti skirtą piniginę baudą pakeisti viešaisiais darbais.

VPK Komunikacijos poskyrio atstovė pabrėžė, kad esą pažeidėjų, kurie patys norėtų baudą atidirbti viešaisiais darbais, nėra daug. Kad baudą būtų galima pakeisti į viešuosius darbus, pažeidėjas turi atitikti nustatytus kriterijus.

„Piniginė nuobauda gali būti keičiama viešaisiais darbais atsižvelgiant į asmens sunkią materialinę padėtį. O tai įrodo nekilnojamojo turto ar darbo užmokesčio, gaunamų pašalpų pažymos. Taip pat atsižvelgiama, ar nusižengęs asmuo pateikia kitų reikšmingų aplinkybių ir į tai, ar bus įgyvendinta administracinės nuobaudos paskirtis“, – aiškino atstovė.

Pareigūnai gali visą baudą pakeisti viešaisiais darbais arba jos dalį.

Jei asmuo skirtų viešųjų darbų neatlieka, jam yra grąžinama prievolė sumokėti skirtą piniginę baudą.

Viešųjų darbų atlikimą organizuoja ir prižiūri savivaldybės.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas, savivaldybės pareigūnai nėra skyrę administracinių nuobaudų viešaisiais darbais.

„Savivaldybės administracijos pareigūnai asmeniui, padariusiam administracinį nusižengimą, nėra paskyrę administracinės nuobaudos – viešųjų darbų, o nuo 2020 m. iš viso nesame gavę iš kitų institucijų nutarimų dėl baudos pakeitimo viešaisiais darbais“, – kalbėjo L. Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip dėl nusikaltimų, kuriuos daro žinomų žmonių vaikai?

O kaip dėl nusikaltimų, kuriuos daro žinomų žmonių vaikai? portretas
O kuo pakeičiate įkalinimą iki 15 metų recidyvistams, pedofilams, nekrofilams, narkomanams, kai jie įkliūna ir išaiškėja, jog jie yra į Nidą suvažiavę ministrai, viceministrės ar prokurorų vaikai ir žymių chirurgų anūkai bei pagrindinių teisėjų mamos ar betniukai-čiulpinukai, politikų Seime vaikai ar profesorių dukros?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių