Ką veikia greičio matuokliai centre?

Neseniai Klaipėdos gatvėse buvo pastatyti du nauji greičio matuokliai. Vienas sumontuotas Herkaus Manto gatvėje, kitas – Šiaurės prospekte. Tačiau vairuotojai kraipo galvas, ką tiek laiko veikia matuokliai ir kada jie pradės matuoti greitį?

Klaipėda šį kartą nusprendė ne pirkti greičio matuoklius, o nuomotis. Konkursą šiai paslaugai laimėjo įmonė „Technologinių paslaugų sprendimai“.

Pagal sutartį, bendrovė įsipareigojo per tris mėnesius sumontuoti matuoklius. Jie, beje, jau stovi numatytose vietose, tačiau gali būti, kad greitį šie įrenginiai ims matuoti tik spalį.

Vieno matuoklio kaina – arti 98 tūkst. eurų. Iš viso savivaldybė buvo numačiusi dviejų radarų nuomai skirti 200 tūkst. eurų, tad išleista keliais tūkstančiais mažiau.

Eismo radarų nuomos ir techninės priežiūros paslaugos turi būti teikiamos 33 mėnesius.

Klaipėdiečiai, įžūliai laigantys pro šiuos radarus, susiginčijo, ar jie iš viso matuoja greitį.

Daugelis vairuotojų tvirtino, kad tai – muliažai ir nieko jie nematuoja.

Tačiau atsirado liudijančių, kad matuokliai veiks, nes į juose sumontuotą įrangą reaguoja antiradarai, kuriuos kai kurie vairuotojai vežiojasi mašinose.

„Reikia laikytis Kelių eismo taisyklių ir nereikės bijoti baudų“, – patarė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Marius Poimanskis. Vytauto Petriko nuotr.

Kai kurie klaipėdiečiai aiškino, kad muliažą nuo tikro matuoklio galima atskirti pagal stovą, ant kurio jis sumontuotas, ir elektros spintą, esančią apačioje.

Reikia laikytis Kelių eismo taisyklių ir nereikės bijoti baudų.

„Čia pastatyti nauji matuokliai. Juos sumontavo įmonė, tačiau kol kas derinamas šių įrenginių įjungimas į policijos sistemą. Kai valstybinė įstaiga bendrauja su kita valstybine įstaiga, viskas ilgai užtrunka. Ir patį sistemų suderinimo procesą galima pradėti tik tada, kai daiktas fiziškai jau būna pastatytas“, – patikino M. Poimanskis.

Kai baigsis sistemų derinimas, bus atlikta metrologinė patikra, atsiras ir kelio ženklai. Tada matuokliai pradės matuoti greitį.

„Prognozuoju, kad be rugsėjo pabaigos ir spalio pradžios jie nepradės veikti“, – svarstė M. Poimanskis.

Iš viso Klaipėdoje yra septyni radarai, kai pradės veikti šie du, mieste greitį matuos devyni matuokliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greitis

Greitis portretas
Ten puse ju muliažai, labai paprasta atskirti, muliažas neturi stikliuko.....

Anonimas

Anonimas portretas
Baudu matuoklei

Labai gerai

Labai gerai portretas
Būtent į šį pastatą H.Manto gatvėje atvažiuoja kelios moterys. Jos įsigudrino iš Klaipėdos m savivaldybės biudžeto plauti pinigus stambiu mastu ir net paėmė patalpas kultūros paveldo pastate. Dabar šis greičio matuoklis užfiksuos visą judėjimą į šį pastatą: kas įeina, kas išeina, kokie automobiliai atvažiuoja, kas iš tų automobilių ištraukiama, kas jais išvažiuoja. Tame pastate gudriai įsikūrė viešųjų pinigų plovėjos. Taip pat ten vyksta tardymai, kvotos, nesankcionuotos apklausos ir surinkta informacija vėliau parduodama suinteresuotoms įstaigoms apie asmeninius duomenis ir kitus dalykus. Tardymai neteisėti, asmenys nepasirašė, kad sutinka dalyvauti apklausose. Ten itin svarbu gerai atlikti tyrimą, iki kokio lygio yra nusikalstama įstatymams su tomis apklausomis ir patalpų užėmumu kultūros paveldo pastate. Tiesiog ten įsikūrė valdiškų pinigų plovykla su keliomis moterimis tai darančiom
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių