Įvažoje į Gargždus klos asfaltą

Gargždų gyventojams dar teks palaukti Tilto gatvės rekonstrukcijos pabaigos. Tačiau jau kitą savaitę rangovai žada pakloti asfalto dangą dalyje įvažos į Gargždus per Minijos upę.

Darbams – dvi sutartys

Tilto gatvės rekonstrukcija buvo suplanuota dviem atskiromis rangos sutartimis.

Lietuvos automobilių kelių direkcija skelbė du konkursus – vienas buvo skirtas daliai šios gatvės, kuri yra arčiau miesto. Kitas konkursas buvo skirtas tai gatvės daliai, kuri kyla į kalną, Kalniškės piliakalnio link.

„Arčiau miesto esanti dalis faktiškai baigta. Darbus vykdė įmonė „Kavesta“. O sutartį, skirtą kitai gatvės daliai, Kelių direkcija nutraukė. Konkursą buvo laimėjusi ta pati įmonė „Kavesta“, – paaiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Vytautas Valantinas.

Pernai gruodį Specialiųjų tyrimų tarnyba pareiškė įtarimus įmonės „Kavesta“ direktoriui Dionizui Liatukui. Verslininkas įkliuvo kartu su kitų įmonių vadovais, kurie įtariami apmokėję Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas ėjusio Virgilijaus Pozingio namo statybų išlaidas.

Kelių direkcija su įmone „Kavesta“ rangos sutartį nutraukė, nes bendrovė penkis mėnesius vėlavo atlikti darbus.

Eismo neuždarys

Vis dėlto minėtos bendrovės technika į Gargždus žada grįžti kitą savaitę.

Įmonė turės užbaigti projektą ir pakloti 300 metrų ilgio asfalto dangos ruožą.

„Kavestos“ atstovai rajono savivaldybei pažadėjo, kad asfaltą paklos per dieną.

„Nebent kažkas atsitiktų. Antroje kitos savaitės pusėje žada atlikti viską. Aišku, dar priklausys, kokie orai bus“, – teigė savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas V. Valantinas.

Tikinama, kad darbus Tilto gatvėje iki tilto per Miniją rangovai planuoja baigti per balandį. Eismas tik viena puse nuo Vėžaičių į Gargždus bus organizuojamas keletą dienų kitą savaitę, kol vyks asfaltavimo darbai.

Kelių direkcija turi skelbti naują konkursą.

Šiuo metu eismas gatve jau leidžiamas abiem kryptimis. Pranešama, kad gatvėje eismas nebus ribojamas ir per Velykas.

Vėliau, po asfaltavimo darbų, kelias uždaromas nebus, kol Lietuvos automobilių kelių direkcija neras naujo rangovo likusiai kelio daliai nuo tilto iki piliakalnio.

Autobusai į Vėžaičius, kol eismas vyks abiem pusėmis, stos ir stotelėje Gargždų miesto centre.

Taigi eismas vyks įprastai, gyventojai nepatogumų patirs vos porą dienų kitą savaitę.

„Paklojus baigiamąjį sluoksnį dar liks horizontaliojo žymėjimo darbai, kelio ženklų sustatymas“, – sakė V. Valantinas.

Skelbs naują konkursą

Tačiau kyla klausimų dėl likusios šios gatvės dalies rekonstrukcijos.

„Kelių direkcija turi skelbti naują konkursą. Kaip paaiškėjo, teks keisti projektinius sprendinius. Neaišku, kada įvyks konkursas“, – kalbėjo V. Valantinas.

Jis paaiškino, kad projektuotojai veikiausiai neįvertino reljefo ir grunto sąlygų.

„Ten pelkynas. Pradėjus darbus išaiškėjo, kad geologijos požiūriu ten nėra taip gerai, kaip įsivaizdavo projektuotojai. Suprantu, kodėl Kelių direkcija negalėjo su tuo rangovu sutarti, kad jis už tą pačią kainą papildomai padarytų tiek darbų. Sutartis nutraukta. Keliu eismas gali vykti, tik nebaigtas pėsčiųjų ir dviračių takas“, – paaiškino V. Valantinas.

Kelių direkcija planuoja, kad po rangos konkursų darbai Tilto gatvėje prasidėtų šių metų birželį, o baigtųsi 2024 m. pirmą pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonkelas

Jonkelas portretas
Malaciai gargzdai. Pirmas asfaltas po 30 metu.

S.S.S.

S.S.S. portretas
asfalto Kavesta nei pati gamina nei pati kloja. Aplamai tokios įmonės net negalėtų dalyvauti konkursuose. Nes po to taip ir būna samdo, persamdo kitus, bankrutuoja ir visi galai dingę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių