Į Kunigiškių vaikų stovyklą sugrįžo vaikai

Tikriausiai suprantate, kaip aš, trijų vaikų tėvas, jaučiuosi šiandien, kai Kunigiškių vaikų stovykloje ant jūros kranto vėl krykštauja vaikų balsai.

Čia, ant paties jūros kranto, greta balto kaip sniegas Palangos paplūdimio smėlio, išdygo ne prabangūs kotedžai visuomenės išrinktiesiems, ne vilos, kurių savininkai puikuotųsi savo išskirtine nuosavybe, o iš pagrindų rekonstruota ir atidaryta stovykla gabiems visos Lietuvos vaikams, kuriuos po savo stogu suvienijo ir ugdo Nacionalinė M.K.Čiurlionio menų mokykla.

Man tai prilygsta tikram stebuklui, nes praktiškai visos stovyklos prie jūros yra privatizuotos ir ten stovi prabangūs namai. Kalbu apie visas buvusias vaikų stovyklas prie jūros, tarp jų ir Klaipėdoje, Giruliuose. O mes išsaugojome, mes pasirūpinome vaikais, ir šiandien, stovyklos atidarymo dieną, jie koncertuoja, didžiuojasi savo dėstytojais ir tuo, kad gali mokytis tokioje garsioje menų mokykloje, jie džiaugiasi, kad vasaras galės praleisti tokioje fantastiškai gražioje menų ir edukacijos aplinkoje ant jūros kranto.

Aš taip pat džiaugiuosi, jog mums pavyko išsaugoti Kunigiškių vaikų  stovyklą! Aš, kaip ir stovyklos vaikai, šiandien taip pat šypsausi!

Vienuolika metų iki šios šventės – stovyklos atidarymo dienos. Tiek prireikė laiko nuo tada, kai 2011 m. Palangoje vykusio Vyriausybės išvažiuojamojo posėdžio metu Palangos miesto savivaldybė iškėlė šios apleistos stovyklos likimo klausimą ir prašė išsaugoti ją vaikams bei neleisti privatizuoti. Įveikus daug įvairių įvairiausių peripetijų, tarp jų ir išskirtinį suinteresuotų asmenų dėmesį šiai „gardžiai“ 4,8 hektaro pajūrio teritorijai, iš rankų į rankas ėjusi bei jau visiškai nustekenta ir net benamių landyne tapusi stovykla pagaliau buvo perduota Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos žinion.

Pastaroji įgyvendino Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą „Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos vasaros edukacijos centro įkūrimas“.

Meno mokyklos vadovai mane patikino, jog ši gabių vaikų, kurie, be jokių abejonių, kurs gražią ir intelektualią Lietuvos ateitį, menų ir edukacijos erdvė veiks ištisus metus. Planuojama, jog ateityje bus bendradarbiaujama ir su kitomis visos Lietuvos menų mokyklomis, kad ir jų ugdytiniai stovyklautų pas mus Palangoje, Kunigiškėse.

Jau šią vasarą stovykloje ilsėsis ir kurs jaunieji dailininkai ir šokėjai, naują programą rengs Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras, stovyklaus ir čiurlioniukai iš Ukrainos.

Jau rytoj, mums visiems taip svarbią Valstybės, Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dieną, vasaroti į Palangą, į savo stovyklą, sugužėję čiurlioniukai koncertuos mūsų Kurhauze – jie pradės jubiliejinį dešimtąjį Tarptautinį M.K. Čiurlionio muzikos festivalį.

Dėkoju mokyklos vadovui Dainiui Numgaudžiui, visam kolektyvui ir visiems geriems žmonėms už tai, kad vaikai turi savo namus prie jūros. Net neabejoju, kad čia bus išugdytas ne vienas talentas garsinantis Lietuvos vardą visame pasaulyje.

Taip atrodo vaikų laimė!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kiek vaikai , kurie iš paprastų šeimų , pajėgūs sumokėti šitokia pinigų sumą ,patiria patyčių iš supertėvų vaikų to niekas nemato , niekam neįdomu ,svarbu pinigai . Gaila išleistų pinigų , ir tokie paprasti vaikai labai nori grįžt namo , bet turi kentėt . Senoji stovykla buvo ir yra gal būt pati geriausia . Į naująją stovyklą kiek iš tėvų girdėta lankosi čia pirmą ir paskutinį kartą . Nesinori matyt ir girdėt verkiančius vaikus . Girtis neturėtumėt taip ,taip nėra.Sėkmės.

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
jo,pasikeite laikai,anksciau tuose stovykluose ir vaikai is rusijos atostogavo, o siemet tie vaikuciai labai pries lietuvos valdininkus nusikalto, tai va ir nebus jie cia pakviesti,na nieko baisaus ,kryme pailses

Swolaciai

Swolaciai portretas
gražinkit išgrobstytas ir pavoktas vaikų vasaros stovyklas Giruliuose ir kt pajūrio vietose
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių