Į Gargždus suvažiavo cepelinų virėjai

Gargždai šį šeštadienį kvepėjo cepelinais. Nuo ryto cepelinų virėjai iš viso Klaipėdos rajono, Palangos, Klaipėdos ir net Tauragės plušėjo prie garuojančių puodų. Penktojo Lietuvos cepelinų čempionato nugalėtojais tapo Jakų bendruomenės komanda.

Čempionato dalyviai privalėjo pateikti cepelinų porciją komisijai taip, kad šie net neįtartų, kieno patiekalą ragauja. O ragautojų buvo tikrai daug.

Kol pusantros valandos komisija aiškinosi, tad kurios komandos cepelinai gardžiausi, ilgiausios eilės nusidriekė prie komandų palapinių, kur šventės dalyviai galėjo paragauti cepelinų nemokamai.

Praėjusių metų čempionato nugalėtojų komanda iš Tauragės „Raktas“ į kai kuriuos cepelinus įdėjo po vynuogę. Ją radusieji gavo siurprizą. Lankytojai buvo vaišinami gira.

Astos Aleksėjūnaitės nuotr.

„Pernai virėme cepelinus su žuvimis, tačiau šiemet nusprendėme laikytis tradicijų. Virėme su mėsa, aguonomis, varške. Jei šiemet teks kam nors perleisti čempionų karūną, nepergyvename, svarbu – bendrystė ir puiki nuotaika. Pažiūrėkite, kiek žmonių atėjo. Labai džiugu“, – kalbėjo moterų klubo „Raktas“ vadovė Violeta Jacikienė.

Astos Aleksėjūnaitės nuotr.

O šiemet čempionų karūna atiteko Jakų bendruomenės komandai. Jakiškiai prisipažino, kad komandoje nėra nė vieno profesionalaus virėjo, tačiau jų cepelinai šiemet buvo pripažinti skaniausiais.

Vaclovas Macijauskas. / Astos Aleksėjūnaitės nuotr.

Čempionato organizatorius Vaclovas Macijauskas pastebėjo, kad išvirti gardžius cepelinus yra tikras menas.

„Dar ir sėkmės reikia. Pernai tauragiškiai laimėjo, o pirmąjį čempionatą komanda iš Lazdijų nugalėjo. Bet juk vis tiek visi žino, kad skaniausi cepelinai verdami Gargžduose“, – tikino V.Macijauskas.

Renginio vedėja Violeta Mičiulienė prisipažino, kad per gyvenimą nėra tiek cepelinų suvalgiusi.

„Tik su kiekvienu kąsniu prašiau Dievo, kad kalorijos nukeliautų į krūtinę. O kada žmogus yra laimingas? Tada, kai jis sotus ir sveikas“, – juokavo renginio vedėja.

Šventės dalyvius linksmino Veiviržėnų vokalinis instrumentinis ansamblis, Violeta ir Vilius Tarasovai ir kiti atlikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Nieko ypatingo,slapčia dare,nei programos nieko,buvau ir aš,žmonių nemažai paemus,diena nedaug buvo,čia lt viskas slapta

Vilija

Vilija portretas
Niekas nieko nežinojo, parašė straipsnį, o kada įvyks neparašė,viskas slaptą. Negražu taip ponai.

Jop

Jop portretas
Svarbiausia daryt renginį ir niekam apie , tai nesakyt ...ne visi naudojasi facebook, ne visi žiūri tv ar klauso radiją, bet reklama visuose tikrai padeda sukviest daug žmonių !
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių