Drakonų kovose Dangėje pergalę lėmė sekundės

Graži Jūros šventės tradicija yra drakonų valčių varžybos. Šiemet jose netrūko azarto ir noro laimėti.

Šiemet drakonų valčių varžybose rungėsi 42 komandos, jas sudarė apie 300 Klaipėdos įmonių ir organizacijų atstovų. Kiekvienai jų teko nuplaukti 500 metrų ir paruošti išradingą prisistatymą.

Abiejuose krantuose varžybų dalyvius aistringai palaikė giminaičiai ir pažįstami, iki šeštadienio popietės nuo irklavimo bazės iki finišo vietos virė aistros.

Uosto direkcijos taurę ir drakonų titulą po dvejų metų pertraukos susigrąžino komanda „Kogas“. Vos puse sekundės laimėtojams nusileido ir antrąją vietą užėmė Vakarų laivų gamyklos komanda.

Panašus likimas Vakarų laivų gamyklos komandą buvo ištikęs ir 2020-aisiais. Tąkart taip pat finale kovojusi su „Kogu“, ji nusileido 25 šimtosiomis sekundės.

Trečioji vieta šių metų drakonų kovose Dangės upėje atiteko komandai „Žalčiai“. Tarp prizininkų komanda paskutinį kartą buvo 2021 metais. Tąkart jie buvo antrieji.

Šiemet komandos ragintos varžyboms pasiruošti išradingiau – buvo įsteigtas prizas už išradingumą įkūnijant vikingų įvaizdį. Šis prizas atiteko Klaipėdos liberalų komandai, į vieną valtį susodinusiai ir kapitoną, ir piratą.

Tarp dalyvių – ir ilgamečiai, ir pirmą kartą dalyvavę irkluotojai. Dvi komandas sudarė tik moterys. Greitesnės buvo komandos „Palangos vandenys“ narės, aplenkusios devynis priešininkus.

Drakonų kovas Dangėje jau 14 kartą organizavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Komandas sudaro aštuoni irkluotojai ir vairininkas laivo gale bei būgnininkas laivo priekyje. Svarbus reikalavimas – varžybose negali dalyvauti profesionalūs irkluotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių