Dėl rinkimų – į teismą

Po to, kai visuomeniniam rinkimų komitetui "Už pokyčius Klaipėdoje" buvo užvertas kelias toliau dalyvauti savivaldybių tarybų rinkimų kampanijoje, komiteto koordinatorius Algirdas Grublys tikino, jog į rinkimus bandys sugrįžti per teismą.

Šiandien po pietų Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme bus sprendžiamas klausimas dėl visuomeninio rinkimų komiteto "Už pokyčius Klaipėdoje" ir jų keliamo kandidato į merus Artūro Žalio tolesnių galimybių dalyvauti rinkimuose.

Praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nustatė, jog vienas minėto komiteto kandidatų Edmundas Arnašius (16 numeris) nuslėpė savo teistumą, todėl buvo išbrauktas iš pretendentų sąrašo.

Būtent tai ir lėmė, kad rinkimai, taip ir neprasidėję, šiam komitetui baigėsi. Tam paaiškėjus, nukentėjo visa komanda.

VRK komitetą "Už pokyčius Klaipėdoje" išbraukė iš rinkimų kampanijos dalyvių, nes jų sąraše liko tik 15 kandidatų, o mažiausias skaičius turėtų būti 16.

Galimybės siekti mero posto neteko ir A.Žalys, nes, anot VRK atstovų, "nebeliko juridinio subjekto, kuris deleguoja savo kandidatą į merus".

"VRK yra būtent toks sprendimas, o komiteto koordinatoriaus teisė yra šį sprendimą skųsti teismui, ką jis ir padarė", – patikslino Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Visuomeninį rinkimų komitetą "Už pokyčius Klaipėdoje" su bendraminčiais įsteigė Liberalų sąjūdyje savo narystę suspendavęs, o vėliau ir visai iš šios partijos pasitraukęs dabartinis Klaipėdos miesto politikas A.Grublys.

Prie komiteto prisijungė dar vienas Klaipėdos miesto tarybos narys Vytautas Čepas ir buvusi ilgametė savivaldybės Socialinių reikalų departamento vadovė bei politikė Audra Daujotienė.

Ir nors šio komiteto steigėjų buvo net 70 narių, oficialų kandidatų sąrašą kažkodėl sudarė tik 16 pretendentų.

"Šiandien 14 val. vyks teismo posėdis dėl mūsų komiteto. Mes sugrįšime. Tikimės, kad teismo sprendimas bus palankus ir mes toliau dalyvausime rinkimuose. O jei bus nepalankus? Tada vis tiek mūsų komitetas išliks. Mes toliau dalyvausime Klaipėdos visuomeniniame gyvenime, niekas neišsiskirstys", – tikino A.Grublys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CIA

CIA  portretas
KAS ,GRUBLYS DORAS ?? PER KURIA VIETĄ JIS DORAS ?

1 komentarui

1 komentarui portretas
kas kas cibauskis tvarką padarytų,? :)) nejuokinkit

ALGIS

ALGIS portretas
Visi darmajedai braunasi PRIE LOVIO IR BET KOKIA KAINA
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių