Dangės skvero rekonstrukcijai – išbandymai

  • Teksto dydis:

Neseniai prasidėjusi Dangės skvero rekonstrukcija jau susidūrė su pirmaisiais netikėtumais. Nors trukdžiai ir nėra neišsprendžiami, neatmetama, kad tai gali kiek pratęsti numatytą darbų terminą. Įtakos procesams turi ir daugelį sričių ribojantis koronavirusas.

Ženklai, kad Dangės skvero rekonstrukcija gali kelti iššūkių, atrodo, reiškėsi nuo pat projekto įgyvendinimo starto – vos pradėjus darbus, kilo nemenkas šurmulys dėl skvere kertamų medžių.

Galvosūkių kyla ir tolesniuose etapuose.

"Sekasi gana sunkiai, tačiau darbai vyksta. Prasidėjo krantinės tvirtinimo darbai, tiesiami inžineriniai tinklai", – situaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Pradėjus darbus išryškėjo kai kurie nenumatyti aspektai. Pašnekovo teigimu, susiduriama su tam tikromis problemomis dėl esamų inžinerinių tinklų – yra vietų, kur planuose tinklai nebuvo numatyti arba yra netiksliai pažymėti, tad tenka tikslinti projektą.

"Senamiestyje dirbdami mes nesitikime, kad viskas bus taip, kaip nupaišyta", – neslėpė R.Stasiulis.

Be to, pradėjus kasti tranšėjas inžineriniams tinklams, atidengti archeologiniai radiniai, buvusių pastatų pamatai.

Rengiant skvero rekonstrukcijos projektą, buvo atlikti žvalgomieji archeologiniai tyrinėjimai, o pradėjus darbus turėtų vykti detalieji tyrimai, tačiau jų eigą stabdo šalį užgriuvęs koronavirusas.

"Tuos archeologinius radinius reikia įvertinti komisijai, tačiau dėl koronaviruso ji negali rinktis", – sakė R.Stasiulis.

Todėl Kultūros paveldo departamento bus prašoma leisti radinius įvertinti vietinei komisijai.

Neatmetama, kad šios visos nenumatytos aplinkybės gali kiek pratęsti darbų terminą. Pradedant darbus planuota, kad rekonstrukcijos darbai bus baigti iki artėjančių metų liepos.

Iš viso šis projektas atsieis beveik 11 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas  portretas
Projektas ne paruoštas iki galo, todėl ir trukžkai, arba paprastas pasipelnymo modelis. Ir vienu ir kitu atveju tai nusikaltimas, neukiškumo pavyzdys. Kalti Klaipėdos miesto gyventojai išsrinkom netikusią komanda vadovauti miestui. Nedejuokit, verti to ką turime.

zuzu

zuzu portretas
netrauk i nakti,kiek ten atvezta kaulu ir akimenu ir kiek prasysite uz tai,juk prie krantines,gali atsiverti ir piramides?Kada tais makleriais uzsims tie ,kurie turi skaiciuoti musu eurikus ir neleisti tiems zulikams atvirai,nebaudziant plesykauti,juk aferos seka viena paskui kita,gal atsipeikime?

Veronikas

Veronikas portretas
Broliai ir sesės, išgelbėti gali tik kryžiai, daug kryžių, tad statykime juos ir melskimės nes kitaip antikristai sunaikins gražiausią Europoje skverą. Nieko nebijokite , mūsų reikalas teisus - mes nugalėsime!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių