Atnaujintos viešosios erdvės pakeitė Vėžaičių veidą

  • Teksto dydis:

Vėžaitiškiai jau džiaugiasi pakitusiomis miestelio viešosiomis erdvėmis. Atnaujinta daugiau nei 38 tūkst. kv. m teritorija, kurioje gyventojams sukurta jauki, tvarkinga, šiuolaikiška aplinka bei patogi infrastruktūra.

Erdvės laisvalaikiui

Tvarkant viešąsias erdves buvo sukurtos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos tarp Liepų ir Gargždų gatvių, įrengti mažosios architektūros elementai: suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai.

„Vėžaitiškiai ilgai laukė šio projekto įgyvendinimo, todėl ypatingai džiugu, kad miestelis pasikeitė ir gyventojai jau šiandien gali leisti laiką atnaujintose bei naujai sukurtose viešosiose erdvėse. Sutvarkytoje teritorijoje buvo įrengtos vaikų žaidimų bei lauko treniruoklių aikštelės, lauko šachmatai, stalo teniso stalas, taip pat – mankštų zonos“, – vardino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.

Sutvarkyta ir parko teritorija. Įrengti laiptai iš aukštutinio dvaro parko į Skinijos upelio slėnį, kuriame įrengta pakyla-scena, naudojama miestelio šventėms. Taip pat atnaujintas ir per slėnį einantis pėsčiųjų takas.

Sutvarkyta infrastruktūra

Įgyvendinant projektą kurtos ne tik laisvalaikio erdvės, bet ir sutvarkyta infrastruktūra. Buvo išasfaltuota Liepų gatvės atkarpa nuo Šiaurės vartų iki Vėžaičių kultūros centro pastato. Taip pat lygiagrečiai su gatve įrengta 17 automobilių stovėjimo vietų. Liepų gatvės atkarpoje atnaujinta ir apšvietimo sistema. Visi atnaujinti ir naujai įrengti takai pritaikyti asmenims su negalia. Taip pat pasirūpinta, kad sutvarkytose erdvėse veiktų visiems prieinamas „Wi-Fi“.

Atnaujinta ir Turgaus aikštė: sutvarkyta danga, įrengta 10 prekybos vietų.

Projektas įgyvendintas sėkmingai

Vėžaitiškiai laisvą laiką jau leidžia atnaujintose erdvėse. Čia praūžė ir pirmieji renginiai.

„Įgyvendintas puikus projektas, kurio rezultatus gali įvertinti ne tik Vėžaičių gyventojai, bet ir miestelio svečiai. Buvo pagerintas bendras vaizdas, sukurtos erdvės laisvalaikiui, poilsiui, sutvarkyta infrastruktūra. Šiandien Vėžaičiai – šiuolaikiškas miestelis, kuriame gera gyventi ir apsilankyti. Kviečiu visus pasigrožėti atsinaujinusiu miesteliu bei saugoti ir puoselėti sukurtą aplinką“, – kviečia Administracijos direktorius J. Ruškys.

Įgyvendintu projektu džiaugiasi ir Vėžaičių seniūnas Alvydas Mockus. Pasak jo, sutvarkytos miestelio erdvės išties pasikeitė neatpažįstamai. O tai skatina vystyti kitus, perspektyvinius planus, kad Vėžaičių dvaro sodybos teritorija ir jos prieigos taptų dar funkcionalesnės bei atskleistų šio istorinio objekto grožį.

„Tikiuosi, kad ir toliau sėkmingai puoselėsime unikalų Klaipėdos rajono paveldo objektą – Vėžaičių dvaro sodybą, kuri taps traukos centru ir įkvėps vėžaitiškius bei miestelio svečius dar labiau didžiuotis mūsų krašto kultūra“, – sako seniūnas.

Projektas „Vėžaičių dvaro parko teritorijos pritaikymas viešiesiems poreikiams“ finansuotas Europos Sąjungos struktūrinių fondų priemonės Nr. 08.2.1-CPVA-R-908 „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“ lėšomis bei valstybės ir Savivaldybės biudžetų lėšomis. Projekto vertė – daugiau nei 1 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių