Atilsis svarbesnis už taršą

Socialiniai tinklai ūžia dėl aplinkosaugininkų akibrokšto – iš įvykio vietos apie įtartą gamtos teršėją informacijos gavę pareigūnai tris paras nesugebėjo pajudinti nė piršto, nors ir gauna papildomą atlygį už savaitgalio budėjimus.

Ką leido į upelį?

Klaipėdos rajone prie Vilhelmo kanalo gyvenantis Gintaras Lukošius tikina likęs šokiruotas šeštadienį išvysto vaizdelio.

"Kelyje tarp Mickų ir Vaškių išvydau stovinčią autocisterną. Matyti, kaip vairuotojas cisternos turinį galbūt pila į neužšalusį drenažinį upelį. Jis, beje, susisiekia su Minijos upe. Išvydęs mane, užsuko sklendę. Aplink buvo jaučiama smarvė, tikėtina, jog į upelį buvo išleistos fekalijos", – apie įtarimus sukėlusius savo įspūdžius pasakojo gyventojas.

G.Lukošius teršėją nufotografavo ir atvaizdu pasidalijo socialinio tinklo "Facebook" paskyroje.

"Viskas vyko šeštadienį, 12 val. 30 min. Aš paskambinau Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos telefonu. Jį esu išsisaugojęs, nes esu žvejys, medžiotojas ir gyvenu prie Vilhelmo kanalo. Tačiau išgirdau pareigūno paaiškinimą, jog jam laisva diena ir jis neketina niekur vykti. Jis patarė skambinti Bendrojo pagalbos centro 112 telefonu", – pasakojo vyras.

Netrukus, 12 val. 43 min., įvykio liudininkui perskambino Kretingos rajono agentūros specialistas Edmundas Mikaločius, kuriam šį savaitgalį derėjo budėti ir reaguoti į visus Klaipėdos krašte nutikusius įvykius.

"Aš paprašiau jo elektroninio pašto adreso. 12 val. 47 min. jam buvo išsiųsta visa informacija", – įvykių chronologiją dėstė G.Lukošius.

Per toli važiuoti

Ieškant fekalijų autocisternos savininko, jį akimirksniu atpažino dituviškiai.

Dituvos sodų bendrijos gyventojai puolė dalintis internete fotografija apie įtartą teršėją, minėdami, jog verta atsisakyti tokio fekalinių šulinių išvežėjo paslaugų, nes elgiamasi nedovanotinai gamtos atžvilgiu.

Gamtosaugininkas E.Mikaločius, vakar sulaukęs žurnalistų klausimo, kodėl nevyko į įvykio vietą, lemeno, jog jam buvo per toli.

"Aš išsiunčiau viską Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos agentūrai. Per Bendrąjį pagalbos centrą 12 val. 39 min. gavome pranešimą. Kadangi ten ne avarija, o kaip sakė, "šūdvežis" pylė srutas, tai, supranti, mes nespėjame nuvažiuoti. Nieko nerasi ten. Turime mašinos numerį. Pranešėjas atsiuntė nuotrauką. Kadangi ten Klaipėdos rajonas, išsiunčiau jų agentūrai, į Gargždus", – aiškino E.Mikaločius.

Paklaustas, ar panašu, jog aplinkosaugininkai "pramiegojo" įtariamą teršėją, E.Mikaločius išpyškino: "Na, taip."

Siuntinėjo laiškus

Klaipėdos rajono agentūros vyriausiasis specialistas Algimantas Pagojus pirmadienio rytą net uždusęs tikino, jog viską skuba aiškintis.

"Rytmetį buvau policijoje, nemačiau, ar kas man ką siuntė. Inspektorius turi nuotrauką, kiek žinau, reikia užsiimti tuojau pat ir nusistatysime transporto priemonę, kieno ji, kas savininkas ir ką ten vežė", – raportavo A.Pagojus.

Specialistas teisinosi, jog kol kas jokios medžiagos jis neturi.

"Kas būdravo, tas turėjo ir nuvažiuoti. Jei yra padarytas pažeidimas, bus nubaustas", – tikino A.Pagojus.

Patikinus, kad kretingiškis jo kolega pats prisipažino, jog įvykio vietoje nesilankė, A.Pagojaus optimizmas atslūgo.

"Na, taip, kaip įrodysi, ar pylė, ar siurbė jis? Tada blogai, kad nevažiavo. Jei pranešta buvo 112 numeriu, turėjo kas nors reaguoti. Bet gal paimsime mėginius, rasime ką? Ne kilogramą, ne litrą juk išpylė", – spėliojo pareigūnas.

A.Pagojus, tik prieš pietus įsijungęs elektroninį paštą, patikino, jog kretingiškio kolegos laiškas jo pašte atsirado pirmadienį, 9 val. 12 min.

"Taip, šiandien. Atsidariau ir matau, kad parašyta, jog būdravo E.Mikaločius ir gavo pranešimą telefonu 112 apie aplinkos teršimą. Susisiekė su pranešėju, yra nuotrauka. Toliau jis rašo: "Geros dienos." Nors bent būtų man paskambinęs", – garsiai savaitgalį budėjusio aplinkosaugininko laišką skaitė A.Pagojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladas

Vladas portretas
Dabar tas vadinamas teršėjas gali skersa ,,dėti."Sakys- traukiau vandenį bačkai praplauti.

to Jonas

to Jonas portretas
o gal geriau atleist iš pareigų tamstos mokyklos direktorių ir lietuvių kalbos mokytoją, kad tokį beraštį išugdė, nesugebantį be klaidų parašyti "incpektoriu".

to Nu

to Nu portretas
čia apie Marozą? O iš kur jį atleido ir kaip?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių