Apklausa dėl gatvės pavadinimo pakeitimo Klaipėdoje prasidėjo vangiai

Startavus gyventojų apklausai dėl Salomėjos Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo, per pirmąsias dienas sulaukta vos 222 elektroninių balsų, gyvai balsuoti į savivaldybę kol kas niekas neatvyko.

Apklausoje, kuri surengta tiek internetu, tiek gyvai, gali dalyvauti tik klaipėdiečiai. Jie turi pasirinkti vieną iš dviejų pasiūlytų variantų arba pateikti savąjį.

Apklausa dėl S. Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo prasidėjo rugpjūčio 12 d. ir tęsis iki rugsėjo 16-osios.

Per pirmąsias kelias dienas elektroniniu būdu balsavo 222 klaipėdiečiai. Atvykusių dalyvauti apklausoje rašytiniu būdu į savivaldybės klientų aptarnavimo padalinius kol kas nebuvo.

Klaipėdoje iš viso yra 120 276 balso teisę turintys klaipėdiečiai. Paprastai savivaldybės skelbtose apklausose dalyvauja apie 10 proc. gyventojų.

Su represine sovietų valdžia susijusių asmenų gatvių pavadinimus šalies savivaldybes įpareigojo pakeisti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovybė.

Siekdama įgyvendinti šiuos sprendimus ir išsiaiškinti klaipėdiečių poziciją, miesto savivaldybė paskelbė gyventojų apklausą.

Tikimasi, kad miestiečių nuomonė padės apsispręsti Klaipėdos politikams dėl S. Nėries gatvės pervadinimo.

Apklausoje gyventojų bus prašoma pažymėti tik vieną atsakymą.

Vienas jų – S. Nėries gatvei sugrąžinti iki Antrojo pasaulinio karo buvusį istorinį Stoties gatvės pavadinimą, tačiau tokiu pavadinimu yra gatvė Giruliuose, kurią tuomet teks irgi pervadinti.

Dar yra siūlymas pratęsti K. Donelaičio gatvę iki stoties, panaikinant S. Nėries gatvės pavadinimą.

Trečias variantas – patys klaipėdiečiai gali siūlyti ir savo norimą pavadinimą.

Tarp pasiūlymų nebus varianto išsaugoti S. Nėries gatvės pavadinimą, nes yra Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos sprendimas, kad gatvė turi būti pervadinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Moralė nepadės. Komunistas Vaitkus parade ne kartą nešė raudonas rusų vėliavas. Vyti iš pareigų jį ir tuos centrų suskius. Tik taip apsivalysime nuo brudo.

to-Laisvas pasirinkimas

to-Laisvas pasirinkimas portretas
Žodis'',,Taikos''-rusiškai?? Ruskiai NEŽINO-KAS tai yra TAIKA. Jie žino tik -война,убивать, нападать.

to-Laisvas pasirinkimas

to-Laisvas pasirinkimas portretas
Taip ir parašyta- ,,Проспект Мира?'' GYDYKIS, vata.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių