Aikštei žada kardinalius pokyčius

"Vaidilos" aikštė ateityje turėtų virsti nauju traukos centru. Šioje viešojoje erdvėje numatoma atnaujinti fontaną, įrengti vaikų žaidimų aikšteles, sceną renginiams. Planuojama, kad darbai aikštėje startuos kitąmet.

Vėl čiurlens fontanas

Taikos prospekte prie buvusio kino teatro "Vaidila" esanti aikštė dabar yra visiškai susidėvėjusi. Didžiojoje jos dalyje stovi automobiliai, nors oficialiai teritorijos paskirtis – ne tokia.

Miesto valdžia nori atgaivinti šią viešąją erdvę, paversti ją nauju traukos objektu. Jau baigiamas rengti "Vaidilos" aikštės atnaujinimo projektas. Artimiausiu metu šis bus perduotas ekspertizei.

Užbaigtą projektą planuojama turėti iki metų pabaigos. Tada bus skelbiamas konkursas, kurio metu paaiškės, kas atliks darbus. Šie turėtų startuoti kitąmet.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas teigė, kad "Vaidilos" aikštė bus daugiafunkcė.

Vadovas pabrėžė, kad maksimaliai atsižvelgta į gyventojų, čia įsikūrusių verslininkų interesus.

"Buvo kilę klausimų, bet pavyko susitarti. Siekiame sukurti naują traukos objektą, o tai naudinga ir šalia esančiam verslui, ir gyventojams", – tvirtino vadovas.

"Vaidilos" aikštėje naujam gyvenimui bus prikeltas sovietmečiu įrengtas fontanas, kuris neveikė daug metų. Jis virs žemagrindžiu ar grindiniu. Naujame fontane galės turkštis vaikai.

Šalia fontano bus įrengta žaidimų aikštelė. Taip pat – nedidelė scena, kur bus galima organizuoti renginius. Kai šie nevyks, šioje erdvėje galės sėdėti lankytojai.

Aikštėje atsiras ir nedidelė medžių, kurie bus apšviesti, alėja.

Įrengs vietas automobiliams

Paskelbus, kad bus atnaujinta "Vaidilos" aikštė, klaipėdiečiams kilo klausimų, ar labai sumažės automobilių stovėjimo vietų skaičius. Atkreiptas dėmesys, kad mašinos čia statomos nelegaliai.

Oficialiai "Vaidilos" aikštė nėra stovėjimo aikštelė. Jos paskirtis kita.

"Reikia atsakyti į klausimą, ko mes norime, – automobilių stovėjimo aikštelės ar patrauklaus objekto. Siekiame grįžti prie pirmapradės aikštės paskirties, kad ši taptų traukos objektu. Tad vietų automobiliams bus mažiau", – tikino direktorius.

Klaipėdos savivaldybės Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėja Jurgita Poimanskienė aiškino, kad "Vaidilos" aikštės projektu nėra sprendžiamas automobilių stovėjimo vietų klausimas.

Tai bus daroma atnaujinant pėsčiųjų ir dviračių taką Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės.

Numatyta, kad iš viso bus įrengtos 155 stovėjimo vietos. 68 – aikštelėje, kur dabar stovi automobiliai, 39 – šalia Taikos prospekto, 18 – prie prekybos centro, tarp daugiabučių namų.

Verslininkų prašys prisidėti

Pasak R.Zulco, dar kyla klausimų, kuriuos reikės išspręsti iki "Vaidilos" aikštės atnaujinimo. Bus kreipiamasi į verslininkus, kad šie prisidėtų prie viešosios erdvės atnaujinimo.

"Dalį darbų reikia atlikti už mūsų sklypo ribų. Ta teritorija priklauso aikštėje įsikūrusioms įstaigoms. Prašysime, kad verslininkai atsinaujintų ir savo dalis. Norime, kad aikštė būtų sutvarkyta vieningai, būtų vienoda danga", – tvirtino vadovas.

Direktoriaus teigimu, į verslininkus dar nesikreipta, tačiau tai bus padaryta ilgai nelaukiant.

Rūpesčių kelia ir buvęs kino teatro "Vaidila" pastatas. Statinys ir jo teritorija yra apleisti.

"Ši miesto dalis atnaujinama kompleksiškai. Numatyta sutvarkyti pėsčiųjų ir dviratininkų taką, Ąžuolų giraitę, suplanuota Futbolo mokyklos konversija, renovuojami ir daugiabučiai namai. Viskas susitvarkys kaip mozaika, o pastarojoje "Vaidilos" kino teatras atrodys apgailėtinai. Patys investuoti lėšų į privačią teritoriją negalime. Apeliuojame į savininkų sąmoningumą, kad spręstų problemą", – komentavo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisve

Laisve portretas
Kada bus nugriautas arba renovuotas baisiausias devinaukstis Klaipedos centre prie Vaidilos?

R

R portretas
Kas tas senis nuotraukoj?

šalia egzistuojame

šalia egzistuojame portretas
priešrinkiminiai liberalu kliedesiai, tiek metu gauja vaidino, kad valdo miesta ir nemate kad sis puikus kvartalas yra sunaikintas ir paverstas bomzynu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių