Teatralus Klaipėda apdovanojo „Padėkos kaukėmis“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, Tarptautinės teatro dienos išvakarėse, už reikšmingiausius 2021 metų teatro darbus uostamiestyje ir nuopelnus teatro menui Žvejų rūmuose įteiktos penkios Klaipėdos „Padėkos kaukės“.

Miesto apdovanojimui buvo nominuota 15 pretendentų penkiose nominacijose. Paskelbti ir apdovanoti penki laureatai.

Geriausiu Klaipėdos „Metų spektakliu“ tapo „Borisas Godunovas“, lenkų režisieriaus Jano Klatos pernai pastatytas Klaipėdos dramos teatre.

Geriausio „Metų aktoriaus“ nominacijoje „Padėkos kauke“ įvertintas aktorius Vaidas Jočys, apdovanojimą pelnęs už vaidmenis Klaipėdos dramos teatro spektakliuose „Borisas Godunovas“, „Sniego karalienė“, „Varovai“ ir „Tarp Lenos kojų, arba „Švenčiausiosios Mergelės Marijos mirtis“ pagal Mikelandželą Karavadžą“.

Už geriausią „Metų vaidmenį“ „Padėkos kauke“ apdovanota Klaipėdos dramos teatro aktorė Renata Idzelytė, sukūrusi Lenos personažą Klaipėdos dramos teatro spektaklyje „Tarp Lenos kojų, arba „Švenčiausiosios mergelės Marijos mirtis“ (rež. Agata Duda-Gracz).

50 – tiek Klaipėdos „Padėkos kaukių“ jau įteikta teatro menininkams.

Nominacijoje „Metų teatro kūrybinė komanda“ „Padėkos kaukę“ laimėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė, miesto apdovanojimu įvertinta už vienaveiksmius šokio spektaklius „Stabat Mater“ ir „Šventasis pavasaris“ (choreografas Edwardas Clugas).

Už nuopelnus teatro menui „Padėkos kaukė“ įteikta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistui, solistui Šarūnui Juškevičiui, taip įvertinant jo ilgametį, išskirtinį, originalų, aukštos meninės ir profesinės kūrybinės veiklos indėlį į Vakarų Lietuvos kultūrą.

Iškilmingame renginyje „Padėkos kaukes“ laureatams įteikė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Renginio metu pasirodė violončelininkų grupė „The Voiceless“, magiškais triukais susirinkusiuosius žavėjo iliuzionistas Mantas Wizardas, įspūdingą kūrinį iš miuziklo „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ atliko solistas Rokas Spalinskas, o šokių mokykla „Coda“ pristatė choreografinę miniatiūrą „Juodosios gulbės“, kuri atspindi šių dienų aktualijas ir verčia susimąstyti apie scenos menų ir visos kultūros trapumą.

Po šventinio renginio visi jo svečiai turėjo galimybę pamatyti Klaipėdos pilies teatro spektaklį „Sebastijanas“, pastatytą režisieriaus Alvydo Vizgirdos, kuris yra „Padėkos kaukės“ apdovanojimo idėjos autorius.

„Padėkos kaukė“ – juvelyrikos meno miniatiūra iš sidabro, papuošta auksu ir brangakmeniais – Klaipėdos miesto savivaldybės apdovanojimas, teikiamas už uostamiestyje kuriančių teatralų pasiekimus, reikšmingiausius metų darbus, ryškiausius teatrinio gyvenimo įvykius. Nuo 2006-ųjų jau įteikta 50 „Padėkos kaukių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių