„Šepetėlių kovose“ – jaunųjų vizažisčių šedevrai

Šeštadienio popietę nusprendę praleisti šį savaitgalį „Švyturio“ arenoje vykstančioje mados, stiliaus ir grožio parodoje „Moters kodas“ klaipėdiečiai turėjo unikalią galimybę stebėti kūno tapybos čempionatą „Šepetėlių kovos“. Romantiškai skambantis pavadinimas byloja apie jaunųjų vizažisčių varžytuves.

Šeštą kartą Klaipėdoje surengtas toks konkursas atskleidė, kaip kyla merginų meistriškumas ir lavėja fantazija.

„Šepetėlių kovose“ dalyvavo 12 merginų, kurios atstovavo Klaipėdos technologijų mokymo centrą (KTMC) bei Estetikos ir grimo akademiją.

Dalyvės turėjo per penkias valandas ne tik sukurti pačios sugalvotą personažą ir taip atskleisti darbo temą, bet ir tinkamai panaudoti techniką bei sugebėti išradingai pristatyti savo kūrinį.

Parodos lankytojai smalsiai stebėjo merginų darbą, o kai prasidėjo darbų pristatymas, jų pasižiūrėjo minia žiūrovų. Jie aptarinėjo reginį, negailėdami ne tik kritikos, bet gerų žodžių konkurso dalyvėms ir jų modeliams.

Popietę, pavargusios po visą pusdienį trukusio darbo merginos džiaugėsi sulaukusios galimybės pristatyti savo darbus.

Juos vertino komisija, kurią sudarė pripažinta makiažo virtuozė Liana Savickienė, atlikėja bei renginių vedėja Violeta Tarasovienė, bendrovės „Klaipėdos dienraštis“ direktorius Vidas Milkevičius bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro grimuotoja Loreta Mackevičiūtė.

Komisijai teko nelengva užduotis įvertinti kiekvieną darbą ir pažymėti jų stipriąsias puses.

Po dalykinių ginčų vieningai nuspręsta, kad šiemet geriausią darbą sukūrė Gabrielė Nomgaudytė, pavadinusi įspūdingą iš dailininko drobės į realų gyvenimą išlipusios merginos personažą „Persikūnijimu. Atgimimu“

Antrąją vietą pelnė daugelį sužavėjusi Agnės Gailevičiūtės „Sirena“. Puikiai perteiktas personažas kaustė žiūrovų dėmesį, kad ir kur modelis stovėjo ar vaikščiojo.

Trečiąją vietą pelnė Estetikos ir grimo akademijos mokinės Rūtos sukurtas tamsos personažas iš filmo „Sostų karai“ pavadintas „Rebu“.

Ketvirtąja vieta įvertintas Kemi Isielin Mariellos sukurtas „Avataras“.

Penktoji vieta teko Ingridos Vainauskienės „Koralui“.

Kiekvienam kitam darbui komisija rado atskiras nominacijas ir pažymėjo juos už originalumą.

Eimantės Kavaliauskaitės „Medis“ – už drąsą, Monikos Butkutės „Drugio efektas“ – už plastišką pristatymą, Kamilės Anikonovaitės „Lengvumas“ sukurtas viena dažų palete – už ekologiškumą, Simonos Krakytės „Moderni ateities būtybė“ – už fotogeniškumą, Gabrielės Rūtytės „Japoniška geiša“ – už spalvingumą, Vytautės Vengalytės „Laiko nesustabdysi“ – už kuklumą.

Dominykos Pocevičiūtės „Didžiajam milžinui“ komisija skyrė specialų prizą už modelio pristatymą.

Konkurse dalyvavo aštuonios merginos iš KTMC, trys – iš Estetikos ir grimo akademijos, viena pasiruošė savarankiškai ir atstovavo save pati.

„Konkurso dalyviai kasmet parodo vis aukštesnį profesionalumą, kaskart padaro vis įdomesnių darbų. Anksčiau dar turėdavome aiškinti ir įtikinėti, kam reikalingas grimas. Dabar mūsų mokinės labai sėkmingai dirba, turi darbo teatruose, užsakomuosiuose renginiuose. Labai džiaugiuosi jų pasiekimais. Tokie, kaip šis konkursai, pildo jaunųjų vizažisčių portfolio. „Šepetėlių kovose“ maždaug pusė merginų dalyvavo ne pirmą, o kai kurios ir trečią ar ketvirtą kartą. Todėl joms labai smagu vėl ir vėl susitikti. Esu labai dėkinga KTMC studentėms už aktyvų dalyvavimą konkurse, už jų gerą nusiteikimą ir ryžtą. Su tokiais žmonėmis galima rengti aukščiausio lygio renginius. Šiemet darbai buvo labai stiprūs, negalėjome kurio nors nepaminėti, todėl visi turėjo nominacijas“, – po renginio kalbėjo Ineta Ragainytė, Estetikos ir grimo akademijos įkūrėja ir direktorė.

Įmonės „Erdesa“ generalinė direktorė Irma Vrublevska parėmė konkursą suteikdama daug džiaugsmo dalyvėms profesionalios kosmetikos „Kryolan“ dovanomis.

I.Ragainytė pažymėjo, kad tokie ištikimi rėmėjai padeda auginti sparnus pradedantiems meistrams, o organizatoriams teikia optimizmo ir tikėjimo, kad panašūs renginiai reikalingi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas  portretas
Kokia 3 vietos laimėtojos Rūtos pavardė.

Nepirks niekas ir niekur šedevrų

Nepirks niekas ir niekur šedevrų portretas
Šedevrai varnoms baidyti, kažkas baisaus, totalus nuosmukis mene, madoje, skonio suvokime. Aukšta kaina, prasta kokybė.

OPS

OPS portretas
Košmaras. Kur tikras menas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių