Po moksleivių spektaklio – ovacijos

Klaipėdos "Santarvės" progimnazijoje pastatytas moksleivių spektaklis virto tikra intriga. Jo tema taip sukrėtė pačius mokinius, kad scenos veiksmas visiškai prikaustė jų dėmesį.

Progimnazijos direktorė Laima Vaitonienė tikino, kad tokios spengiančios tylos tarp spektaklio žiūrovų dar nėra jautusi.

"Spektaklis vyksta rusų kalba. Jame vaidina vienas pradinukas, o visi kiti – 6–8 klasių moksleiviai. Spektaklis nėra tradicinis. Nors jis statytas pagal Hanso Christiano Anderseno pasaką "Mergaitė su degtukais", tai nėra nuoseklus kūrinio atpasakojimas. Spektaklis labai tinka šių dienų aktualijoms. Jis kalba apie tai, kas yra gėris, kas yra pagalba", – pasakojo direktorė.

Progimnazijos teatro-studijos pasirodymas – tai tiesiama draugiška ranka Ukrainai, atveriama draugystės širdis Ukrainos ir viso pasaulio vaikams.

"Mes nenorime būti nuošalyje ir nebūsime", – rašoma spektaklio "Ar mes tikrai esame žmonės?" pristatyme.

Teatro vadovas ir režisierius Sergei Shkaprov, pasak ugdymo įstaigos vadovės, teatru sudomino įvairiausių klasių moksleivius.

"Aš pati pagaliau pajutau tą tikrą teatro grūdą. O tokio susidomėjimo teatru mokykloje dar nebuvo. Su šio neformaliojo švietimo mokytojo atėjimu mokykla pradėjo ugdyti teatro kultūrą", – pasakojo L.Vaitonienė.

Teatro vadovas ir režisierius pripažino, kad pjesė, nors gal ir skirta suaugusiesiems, bet mokiniai ją puikiai priėmė.

"Pjesės herojė spektaklio pabaigoje miršta. Bet vaikų širdis tai taip palietė, kad jie atsistojo ir plojo. Aš labai džiaugiuosi, kad susiformavo puiki komanda, su ryškiais charakteriais. Spektaklyje vaidina ir vienas berniukas iš Ukrainos, kuris vaidina itin subtiliai", – džiaugėsi režisierius.

Jis tikino, kad kultūra ir teatro pasaulis – svarbūs veiksniai, darantys įtaką bręstančioms asmenybėms.

"Mes į rytojaus pasirodymą norime pakviesti į Klaipėdą iš Ukrainos atvykusius vaikus su tėvais ir ukrainiečių bendruomenės narius", – kvietė režisierius.

Spektaklis vyks šį penktadienį 16.30 val. "Santarvės" progimnazijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių