O. Koršunovo „Otelas“ bus rodomas Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Lapkričio 4 ir 5 dienomis 18.30 val. Klaipėdos dramos teatro Didžiojoje salėje bus rodoma OKT / Vilniaus miesto teatro premjera – režisieriaus Oskaro Koršunovo pastatytas spektaklis „Otelas“ pagal Williamo Shakespeare’o pjesę.

„Otelas“ O.Koršunovui – septintoji W.Shakespeare’o pjesė. Režisierius jau yra pastatęs spektaklius pagal šias britų klasiko pjeses: „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Romeo ir Džuljeta“, „Hamletas“, „Audra“, „Užsispyrėlės sutramdymas“, „Akis už akį“.

„Otelo“ Jagas – šių dienų influenceris. Jis už tiesos ir melo ribų. Jis žaidžia tamsiausiais jausmais, tarsi FB algoritmas išskaičiuoja mūsų poreikius ir baimes, o apčiuopęs achilo kulną spaudžia jį taip, kad mes savo noru tampame jo blogų tikslų juodosiomis avelėmis: bijome karo, nekenčiame kito, kaimyno, svetimo ir, svarbiausia, – pavydime. Tai pats niekingiausias ir kartu pats efektingiausias valdymas – valdymas sukeliant baimę ir pavydą“, – apie „Otelo“ pastatymą kalbėjo O.Koršunovas.

Spektaklio prodiuseris – OKT / Vilniaus miesto teatras. Spektaklis sukurtas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros taryba ir festivaliu „TheAtrium“. O.Koršunovo „Otelas“ – prestižinio Avinjono festivalio 2020 m. pagrindinės programos pasirinkimas.

„Otelui“ scenografiją kartu su režisieriumi kūrė Julija Skuratova, kuri yra ir spektaklio kostiumų dailininkė. Kompozitorius – Antanas Jasenka, vaizdo menininkas – Artis Dzervė, choreografė – Vesta Grabštaitė, šviesų dailininkas – Eugenijus Sabaliauskas.

Vaidina aktoriai Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė, Digna Kulionytė, Sofija Gedgaudaitė, Karolis Norvilas, Miglė Navasaitytė, Saulius Ambrozaitis, Gerda Čiuraitė, Džiugas Gvozdzinskas, Aurelijus Pocius, Julija Korpačiova, Džiugas Grinys, Domantas Starkauskas.

Spektaklio trukmė – 3 val. 20 min. (su pertrauka).



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUSIVYLIMAS VISISKAS

NUSIVYLIMAS VISISKAS portretas
Kazkada jaunysteje matytas jo Hamletas su Mamontovu paliko dideli , gera ispudi. Tai ka siandien pamaciau 'Otele", tai tiesiog stipriai nuvyle. Kazkoks dabartines visuomenes nuopuolio , istvirkimo, nukrypimu kratinys. Stebejausi ant kiek jauni aktoriai nesubrende savo dusioje, kad uz galimybe vaidinti taip isauktintam rezisieriui, pagatavi parduoti ir savo siela bei kuna. Teatras, muzika, apskritai menas turi nesti sviesa, vertybes bei jas puoseleti, o ne dar labiau i jas stumti ir propoguoti. Trumpai-pigus spektaklis.

Ar

Ar portretas
Jums tai įdomu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių