Klaipėdoje vyko „Šepetėlių kovos“

Niūrų šeštadienį Klaipėdoje, mados ir verslo centre „Herkaus galerija“, karaliavo fantazija ir grožis. Čia penktą kartą surengtas kūno tapybos čempionatas „Šepetėlių kovos“.

Renginio organizatorė – „Estetikos ir grimo akademija“, veikianti Klaipėdoje.

Žiūrovai turėjo galimybę ekrane stebėti, kaip dirbo meistrės.

Dieną, kol konkurso dalyvės dirbo, kurdamos įsimintinus darbus, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro, mados ir šokio būrelio „Mados ikona“ modeliai pristatė, naują prekinio ženklo „Heppeak“ drabužių kolekciją.

Popietę į „Herkaus galeriją“ užsukę lankytojai stebėjosi kūno tapybos meistrių darbais ir gracingai bei išradingai juos pristačiusių modelių grožiu.

„Siekiame, kad mūsų renginiu susidomėtų kuo daugiau Klaipėdos vizažistų, grožio specialistų, bei šio amato besimokančių studenčių. Norime, kad jų interesas pastūmėtų dalyvauti šiame konkurse. Čia reikia drąsos, kūrybos, meno, sugebėti patekti ir pristatyti išsikeltą temą. Kiekviena dalyvė pati sugalvoja temą ir suka galvą, kaip ją įgyvendinti. Labai svarbu, kaip tai padaroma, ar darbas estetiškas, ar profesionaliai atliktas, ar keliama tema ir pateikiamas vaizdas atitinka vienas kitą, – kalbėjo „Estetikos ir grimo akademijos“ įkūrėja Ineta Ragainytė. – Gaila, kad susirinko mažokai žiūrovų, bet mes suprantame, kad pandemija koreguoja daugelį planų, šiemet užsivėrė „Švyturio“ arena. Džiaugiamės, kad mus į savo gražias ir šiltas patalpas priėmė „Herkaus galerija“.

Tradiciniame konkurse gali dalyvauti grožio salonų meistrės, mokymo įstaigų moksleiviai bei studentai. Šį kartą renginyje dalyvavo daugiausiai konkurso rengėjų „Estetikos ir grimo akademijos“ atstovių.

Šventės modeliais tapo merginos, norinčios save išbandyti. Didesnė renginyje dalyvavusiųjų yra profesionalūs modeliai. Joms tai buvo puiki proga papildyti savo portfolio ir parodyti, kad geba dirbti įvairiuose amplua.

I.Ragainytė tikino, kad kūno tapybos mokslo bei meno galima išmokti per penkias dienas, bet galima gilintis į šio meno subtilybes ilgiau ir nuodugniau įvairiose mokyklose. Vėliau įgytus kūno tapybos įgūdžius galima panaudoti ruošiant koncertams šou pasaulio atstovus, teminių vakarėlių dalyvius, modelius fotosesijoms ir žmones besirengiančius dalyvauti įvairiuose viešuose pasirodymuose.

„Šepetėlių kovose dalyvavo daugiau nei 10 dalyvių. Nors visi modeliai stebino išradingumu, komisijos nariams teko nelengva užduotis išskirti tris pirmąsias vietas. Vertinant darbus atsižvelgta ir į darbo idėjos pristatymą.

Laimėtojos buvo apdovanotos kokybiškomis makiažo bei odos priežiūros priemonėmis, dovanų gavo ir kitos dalyvės.

Kompetentinga komisija, kurią sudarė Svetlana Cesiulienė, „Prof Beauty cosmetics“ kosmetologė-trenerė, Loreta Mackevičiūtė, Klaipėdos Muzikinio Teatro grimerė, plaukų stilistė, Augustina Norvilė, Klaipėdos laisvalaikio centro mados ir šokio būrelio “Mados ikona“ vadovė, ir Vidas Milkevičius „Klaipėdos dienraštis“ direktorius po karštos diskusijos iš devynių dalyvių išrinko tris geriausiai ir profesionaliausiai atliktus darbus.

ČEMPIONATO DALYVĖS:

1 vieta  „Ugninies drakonė“ Klaipėdos Technologijų mokymo centras  Monika Butkutė.

2 vieta „Juodoji gulbė“ Gabrielė Vilimė KTMC.

3 vieta „Dykumų gėlė“ Ingrida Vainauskienė. „Estetikos ir Grimo Akademija“;

„Modernus vyras“ Gabrielė Nomgaudytė „Estetikos ir Grimo Akademija“;

„Karalienė“ Simona Kniūkštė“  „Queen“ grožio salonas;

„Fantastinė būtybė“ Paulina Šleiniūtė KTMC;

„Nėriniai“ Sabina Vainoraitė KTMC;

„Elfų piratė“ Simona Klevinskaitė KTMC;

„Neon“ Viktorija Šilinskaitė KTMC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vita

Vita portretas
Kokie idomūs darbai,labai gražu, tikras menas. Reikia džiaugtis, kad ir Lietuvoje jau tai galima išvysti.

Deividas

Deividas portretas
Superinis renginys man labai patiko, meno darbai, ideta nemažai darbo bei laiko.

Ilona

Ilona portretas
Labai gražu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių