„Džiazo žvaigždė“ įteikta saksofonininkui L. Urbikui

Minint Tarptautinę džiazo dieną Klaipėdoje įteiktas „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas.

„Džiazo žvaigždė“ skirta labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio džiazo muzikos propaguotojams pagerbti.

Šiemet dailininko Aurimo Anuso sukurtas apdovanojimas įteiktas saksofonininkui Laimonui Urbikui.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė teigia, kad šio muzikanto buvimą scenoje galima prilygina meditacijai, kurios metu energiją pajunta ir atlikėjai, ir klausytojai.

„Saksofonininkas L. Urbikas – vienas žymiausių, išskirtiniausių ir populiariausių šių laikų uostamiesčio džiazo muzikantų. Jo biografijoje – visa eilė koncertų kartu su garsiausiomis Klaipėdos ir šalies džiazo muzikos grupėmis, gausybė pasirodymų festivaliuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje bei bendrų projektų ar įrašų su garsiausiomis džiazo muzikos žvaigždėmis “, – sako I. Grubliauskienė.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio įsteigtas „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas pirmą kartą įteiktas 2016 metais. Tuomet „Už viso gyvenimo nuopelnus džiazo muzikai“ jis įteiktas vienam ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje, kompozitoriui, pedagogui Sauliui Šiaučiuliui. Pernai „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas už „Džiazo muzikos propagavimą“ įteiktas Klaipėdos džiazo orkestro įkūrėjui ir vadovui, saksofonininkui Kęstučiui Sovai.

Tarptautinė džiazo diena, globojama UNESCO, pasaulyje minima balandžio 30 dieną. Ja siekiama ne tik skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą ir toleranciją, lyčių lygybę, bet ir informuoti visuomenę apie džiazo muzikos vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be

Be portretas
Kitaip tariant - medalis už gerą "tarnystę" o ne nuopelnus ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių