V.Jasikevičius ruošiasi antram sugrįžimui į krepšinį

Metus be profesionalaus krepšinio praleidęs V.Jasikevičius vėl lieja prakaitą su kolegomis. 24 metų gynėjas išsigydė sunkią traumą ir naujam sezonui rengiasi su „KK Kaunas“ ekipa.

Jam praėjusių metų rugsėjo viduryje buvo operuota trūkusi Achilo sausgyslė, o kai koja baigė gyti, sezonas jau ėjo į pabaigą.

„Galėjau žaisti, bet nebeturėjau kur skubėti, nes LKL ir kitos lygos jau besibaiginėjo. Todėl ir nusprendžiau nebeskubinti įvykių. Neduok Dieve dar kas nors būtų atsitikę“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Jasikevičius.

Pernai vasaros pabaigoje gynėjas bėgiojo tais pačiais Kauno Ąžuolyno takeliais, kuriais laksto ir šiemet, kai jo pratybas pertraukė skaudi žinia. Dėl trūkusios Achilo sausgyslės 187 cm ūgio krepšininkui nuplaukė visas sezonas.

Likęs be krepšinio, Vytenis galėjo daugiau laiko skirti šeimai. Prieš pusmetį žmona jam padovanojo sūnų.

„Galvojau, pabaigsiu mokslus, bet per tingėjimą užleidau ir juos, – apie planus, kai negalėjo žaisti krepšinio, pasakojo Jasikevičius. – Užtai sūnų auginu. Pats geriausias džiaugsmas.“

Jasikevičiui dabar šansą suteiks praktiškai ta pati komanda, kurioje žaidė prieš gaudamas traumą. Krepšininkas sportuoja su „KK Kaunas“ vyrais, kuriems vadovaus Rimvydas Samulėnas. Tas pats treneris dirbo ir tada, kai Jasikevičius atstovaudamas „Kaunas Triobet“ komandai per LKL rungtynes vidutiniškai rinko 14,2 taško ir 3,3 atkovoto kamuolio.

Kai rengėsi praėjusiam sezonui, jis neturėjo kontrakto su jokia komanda. Todėl ir trauma buvo dukart skaudesnė – krepšininkas tada tapo niekam nereikalingas.

Sutarties su „KK Kauno“ klubu Jasikevičius taip pat dar nepasirašęs, bet tikisi likti šioje ekipoje.

„Norėčiau likti. Sunku po traumos kažką geriau gauti, visgi metus esu nežaidęs“, – pasakojo Jasikevičius.

Tai jau antrasis sugrįžimas į krepšį po sunkios traumos. Vos prasidėjus 2007-2008 metų sezonui Jasikevičiui lūžo pėda ir dėl šios traumos jis taip pat praleido praktiškai visą sezoną.

Todėl krepšininkas jau žino, ko tikėtis, kai vėl įžengs į krepšinio aikštelę.

„Bus sunku, nes esu praradęs žaidimo skonį. Bet ką turi, tą turi. Jeigu įmetei anksčiau, įmesi ir dabar. Reikia tik pasiruošti fiziškai. Čia ir sunkiausia“, – braukdamas prakaitą po pratybų kalbėjo Jasikevičius.

Per trejus metus patyręs dvi skaudžias traumas, krepšininkas nepraranda sau būdingos geros nuotaikos.

„Gal pagaliau išaugsiu iš traumų“, – šypteli vieną sunkiausių krepšininkui sužeidimų išsigydęs žaidėjas.


Šiame straipsnyje: Vytenis Jasikevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių