Į finalą keliauja olandai, rezultatu 3:2 įveikę Urugvajų

Dėl pasaulio čempionų taurės likus kovoti keturioms komandoms pirmąjį pasaulio futbolo čempionato pusfinalį pradėjo Urugvajaus ir Olandijos ekipos.

Nors ekspertai vieningai sutarė, kad susitikimo favoritė - Olandijos rinktinė, drąsiai vertinti rungtynių baigties nesiryžo niekas, mat šis čempionatas jau pateikė ne vieną staigmeną.

Kovas dėl medalių jau nutraukė ir namo buvo priversti išvažiuoti prancūzai, anglai, argentiniečiai ir net iš anksto čempionais tituluoti brazilai. Pastariesiems čempionatas baigėsi būtent po rungtynių su Olandijos vienuolike.

Skaičiuojama, kad „Green Point“ stadione, Keiptaune, tiesiogiai stebėti varžybų atvyko apie 9 tūkst. olandų, todėl susitikimo favoritams turėjo būti lengviau ir dėl žiūrovų palaikymo. 

Rungtynėms teisėjavo Ravshanas Irmatovas iš Uzbekistano. Šis arbitras per futbolo čempionatą susilaukė bene mažiausiai kritikos.

Rungtynių eiga:

18 minutė. Vienas įspūdingiausių čempionato įvarčių: nuo varžybų pradžios Urugvajaus vartus atakavę olandai žengia pirmąjį žingsnį link finalo. Neradęs spragų urugvajiečių gynyboje, Giovanni van Bronckhorstas smūgiuoja  iš labai toli ir labai tiksliai: kamuolys atsitrenkia į virpstą ir atsiduria vartuose. 0:1

41 minutė. Urugvajus nesiruošia pasiduoti. Po kelių bandymų šturmuoti olandų vartus, Urugvajaus puolėjas Diego Forlano atranda gynybos spragą ir lygina rezultatą: 1:1.

70 minutė. Olandijos rinktinės puolėjas Wesley Sneijderis smūgiuodamas tarp priešininko kojų pelnė antrąjį įvartį. 1:2.

73 minutė. Iškart po W. Sneiderio smūgio prie kamuolio nesuskubu Urugvajaus gynėjams jį į vartus pasiunčia Arjenas Robbenas. 1:3.

91 minutė. Paskutinį šansą dar pakovoti dėl galimybės toliau kovoti dėl pasaulio futbolo čempionų vardo besibaigiant varžyboms Urugvajui dar bando iškovoti Walteris Gargano įmušdamas įvartį į olandų vartus. 2:3.

Po rungtynių futbolininkai užuot išsiskirstę į rūbines dar apsistumdė.

Urugvajus: 1-Fernando Muslera; 3-Diego Godinas, 6-Mauricio Victorino, 5-Walteris Gargano, 16-Maximiliano Pereira, 22-Martinas Caceresas, 15-Diego Perezas, 11-Alvaro Pereira, 17-Egidio Arevalo, 7-Edinsonas Cavani, 10-Diego Forlanas.

Olandija: 1-Maartenas Stekelenburgas; 12-Khalidas Boulahrouzas, 3-Johnas Heitinga, 4-Joris Mathijsenas, 5-Giovanni van Bronckhorstas; 7-Dirkas Kuytas, 6-Markas van Bommelis, 10-Wesley Sneijderis, 14-Demy de Zeeuwas, 11-Arjenas Robbenas; 9-Robinas van Persie.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių