„Baltic Cup“ turnyre lietuviai vis dar neprilygo kaimynams

Iš Saremos saloje vykusių Baltijos golfo varžybų „Baltic Cup 2012“ sugrįžo Lietuvos rinktinė. Lietuvos golfo federacija į Estiją delegavo dešimt įvairaus amžiaus žaidėjų: aštuonis vyrus ir dvi moteris. Po sudėtingo turnyro, užėmę trečią vietą, lietuviai pripažino, jog dar reikia poros metų, kad su latviais ir estais būtų galima susiremti golfo laukuose kaip lygiaverčiams žaidėjams.

„Baltic Cup 2012“ nugalėtojais, surinkę 25,5 taškų, tapo Estijos atstovai. Latvija surinko 20,5 taškų ir užėmė antrą vietą, o lietuviai – trečią (8 taškai).

„Visi rinktinės nariai džiaugėsi galėję atstovauti Lietuvai. Šios varžybos mums buvo tikrai vertingos, nes įgijome daug žaidybinės patirties, ko savo šalyje kol kas neturime. Kaimynų lygis aukštesnis, o tik žaisdamas su geresniais žaidėjais gali tobulėti,“ – pasakojo rinktinės kapitonas Darius Krasaitis.

Daugiausiai taškų Lietuvos rinktinei sunkiose varžybose pelnė jaunieji žaidėjai Juozapas Budrikis, Ainė Martinkėnaitė, Olegas Martyniuk ir Mindaugas Vaičius, taip pat Donatas Puodžiukynas bei Arnoldas Balčiūnas. Jauniausi žaidėjai, atstovavę mūsų šaliai, broliai - Kipras ir Žilvinas Kvedaravičiai, vyriausi – Laima ir Kęstutis Drazdauskas. Estų žaidėjų vidurkis siekė vos dvidešimt kelis metus.

Lietuvos žaidėjams teko ne tik su stipresniais varžovais susiremti, bet ir įveikti nemenką krūvį, nes per dieną teko apeiti 36 duobutes, bet ir itin nepalankias oro sąlygas. Saremos saloje abi dienas oro temperatūra nepakilo aukščiau 8 laipsnių, o vėjo gūsiai siekė net 25 m/s.

„Laukai buvo tikrai sunkūs. Oro sąlygos tokios, kokiomis nesu niekada žaidęs. Nepaisant to, visi labai stengėsi ir komanda buvo išties puiki. Esu tikras, kad Lietuvos žaidėjai turi perspektyvą varžytis ateityje dėl Baltijos taurės,“ - kalbėjo rinktinės narys Donatas Puodžiukynas.

Praėjusiais metais Lietuvoje prasidėjęs, trečiasis „Baltic Cup“ turnyras kitais metais vyks Latvijoje. Tačiau dar šią vasarą Baltijos šalių atstovai, kiekvienas žaidėjas individualiai, turės dar vieną progą susitikti varžantis golfo laukuose - Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionate, kuris vyks   liepos 20 - 22 dienomis „National Golf Resort“ klube.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių