Mėsa orkaitėje – daugelio šeimininkių dažnai gaminamas patiekalas. Ypatingai dažnai prisimenamas ruošiantis šventiniams stalams. Sužinokite, kaip marinuoti mėsą kepimui, kad gautumėte tobulą patiekalą.
Štai patarimai, kaip marinuoti mėsą siekiant geriausio rezultato.
Kaip marinuoti mėsą kepimui orkaitėje
Kulinarai ir patyrę šefai sutinka, kad marinatą reikia rinktis pagal mėsos tipą. Pavyzdžiui, kiauliena puikiai iškeps, jei ją patepsite garstyčiomis su medumi ir pabarstysite česnaku, bazilikais. Jautienai geriau naudoti provanso žoleles ir įvairius saldžiarūgščius padažus.
Koks marinatas geriausiai suminkština mėsą? Atsakymas paprastas – tas, kuris turi rūgščių. Actas, granatų sultys, kiviai, kefyras, vynas – visi šie produktai puikiai tinka marinavimui. Jei papildomai pridėsite druskos, paruoštas mėsos gabalėlis tiesiog tirps burnoje.
Jei nežinote, kaip marinuoti mėsą kepimui orkaitėje, pasinaudokite paprastais, bet veiksmingais patarimais:
Geriausia kepimui rinktis mėsą be kaulų – tai gali būti filė arba šlaunelė;
Jei kepate visą mėsos gabalą, stebėkite, kad jo svoris neviršytų 2 kg, nes kitu atveju kraštai gali perdegti, o vidus liks neiškepęs;
Keramika – geriausia medžiaga kepimui, todėl patariama rinktis keramikinį indą;
Jei naudojate kepimo skardą, būtinai apvyniokite mėsą folija arba bent jau išklokite dugną kepimo popieriumi.
Naudingas patarimas: niekada nenaudokite marinatams druskos arba prieskonių, kuriuose yra druskos. Ji „ištraukia“ drėgmę iš mėsos, todėl gabalėlis tampa sausas ir kietas.
Šeimininkės, kurios nori marinuoti mėsą kepimui, kad patiekalas būtų švelnus, sultingas ir kvapnus, gali pasinaudoti šiuo receptu. Jis puikiai tinka bet kuriai kiaulienos daliai, tačiau ypač gerai pasiteisina su šonine, kuri laikoma gana sausa.
Ingridientai:
1 kg šoninės su kaulu;
60 ml alyvuogių aliejaus;
1 skiltelė česnako;
pusė citrinos;
trečdalio šaukštelio kumino;
1 šaukštelis malto koriandro sėklų;
juodųjų pipirų grūdeliai;
ant žiupsnio šaukštelio – džiovintas česnakas, kurkuma, apelsinų žievelė, garstyčių milteliai, baltieji pipirai;
1,5 šaukštelio italų žolelių;
2 žiupsniai raudonųjų aštrių pipirų.
Kiaulieną išplauti, supjaustyti gabaliukais taip, kad kiekvienas būtų maždaug 2,5 cm storio ir su savo kaulu. Atskirame inde sumaišykite kumino, malto koriandro, 8 juodųjų pipirų grūdeliai, džiovintą česnaką, kurkumą, apelsinų žievelę, garstyčių miltelius, baltuosius pipirus, italų žoleles ir aštrius pipirus. Įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai sumaišykite.
Išspauskite citrinos sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę ir smulkintą česnaką į marinatą. Įdėkite kiaulieną į indą, kiekvieną gabalėlį gausiai patepkite marinu. Uždenkite indą plėvele ir padėkite į šaldytuvą 5-6 valandoms, po to kepkite orkaitėje.
(be temos)
(be temos)
(be temos)