Enterprise Europe Network verslo partnerių paieškos platforma suteikė įmonėms antrą šansą

  • Teksto dydis:

UAB „Rubbee“ savo veiklą Kaune pradėjo 2013 metais. Įmonė kuria ir parduoda novatoriškas elektrines pavaras dviračiams su prekės ženklu „Rubbee“. Įrenginyje akumuliatoriai, variklis ir elektroninis valdymo blokas yra sujungti į vieną galingą paketą. Produktas yra labai patogus naudoti – leidžia bet kurį dviratį paversti elektriniu dviračiu nepridėjus jokių laidų. Užtenka vienos rankos ir vienos sekundės, kad „Rubbee“ būtų sumontuotas ant dviračio. Pavara su dviem baterijomis sveria 4 kg. „Rubbee“ veikia minant: dėka belaidžio sensoriaus, montuojamo ant pedalo, pradėjus minti, šis duoda signalą ir variklis pradeda veikti. Vienu pakrovimu toks elektra varomas dviratis gali nuvažiuoti 15 km, o su papildomu akumuliatoriumi – iki 45 km.

Įmonė yra ambicinga ir nuo pat savo veiklos pradžios siekia tapti žinoma visame pasaulyje. Todėl, norėdama plėsti pardavimus užsienyje, kreipėsi į Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiantį Enterprise Europe Network (toliau – EEN). Kaip mini „Rubbee“ pardavimų vadovė Vilma Purlytė: „EEN tinklas ir verslo partnerių paieškos platforma – erdvė, jungianti skirtingų šalių ir skirtingų sektorių kompanijas. Būtų labai neapdairu nepasinaudoti tokia puikia galimybe rasti partnerius užsienyje. Juolab, kad ši galimybė nieko nekainuoja ir reikalauja tik nedidelių laiko investicijų pateikiant informaciją apie savo įmonę arba skiriant laiko jau paskelbtų anketų peržiūrai.“

Bendradarbiaujant „Rubbee“ atstovui ir EEN darbuotojui, buvo suformuluota „Rubbee“ įmonės anketa ir paskelbta EEN verslo partnerių paieškos duomenų bazėje, jungiančioje virš 60 šalių. Be to, įmonės atstovui buvo rekomenduota peržvelgti tą pačią duomenų bazę, ieškant galimai tinkamų užsienio profilių. Dėl to ir buvo pastebėtas vienos Graikijos įmonės aktualus bendradarbiavimo pasiūlymas bei sukurtas jam susidomėjimas.

Graikijos įmonė jau dešimt metų importuoja ir paplatina elektrinius paspirtukus, motorolerius ir dviračius. Ji atstovauja pasirinktiems gamintojams, tiekiantiems elektra varomas transporto priemones bei nuolat ieško naujų produktų savo asortimento plėtrai – ekologiškų, saugių, modernaus dizaino ir mažų priežiūros išlaidų reikalaujančių transporto priemonių. Šios įmonės aprašas pilnai atitiko potencialaus partnerio, kurio ieškojo „Rubbee“, įvaizdį.

EEN partneriai operatyviai supažindino Lietuvos ir Graikijos įmones. Buvo netikėta išsiaiškinti, kad abi įmonės dar 2019 metais dalyvavo parodoje „Eurobike“ Vokietijoje, o „Rubbee“ produktas jau tada buvo pastebėtas graikų kompanijos. Tuo metu iki derybų nebuvo pajudėta, tad EEN platformoje užmegztas ryšys dabar suteikė antrą šansą. „Kadangi kompanija jau buvo mačiusi mūsų gaminį gyvai, komunikacija vyko labai sklandžiai ir žaibiškai. Užteko vos 3-4 apsikeitimų laiškais ir pirmieji „Rubbee“ gaminiai jau keliavo į Graikiją. Žinoma, tas būtų sunkiai įsivaizduojama, jei viską būtų reikėję pradėti nuo pirmo „šalto skambučio“, –  dalinosi pardavimų vadovė Vilma.

Taigi, dėka per Enterprise Europe Network užmegzto kontakto, Lietuvos įmonė įžengė į naują eksporto rinką, o Graikijos kompanija išplėtė savo produktų asortimentą sparčiai augančiu „Rubbee“ prekės ženklo produktu. Abi įmonės siekia ilgalaikio bendradarbiavimo ir su šylančiais orais bei dviračių sezono įsibėgėjimu tikisi augančių „Rubbee“ pavarų dviračiams pardavimų.


Šiame straipsnyje: Enterprise Europe Network

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių