Šventinę dieną Kauno ugniagesiai fiksuoja malonią staigmeną – jau dešimt valandų be ugnies

  • Teksto dydis:

Gaisrų sergėtoju bei ugniagesių globėju laikomas šv.Florijonas šiemet, kaip niekad, pasistengė pateisinti savo vardą. Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, šią šventinę dieną esantys tarnyboje, nuo pat ryto, kai pradėjo budėjimą, iki 18 val. negavo nė vieno pranešimo apie gaisrą.

Tiesa, jų atstovės Džiugintos Vaitkevičienės pastebėjimas, kad ugniagesiams švenčių nebūna, pasitvirtino. Jos kolegoms šiandien teko vykti į įvairius gelbėjimo darbus, kurie jau be ugniagesių gelbėtojų ir neįsivaizduojami. O jų, deja, iki 18 val. buvo daugiau nei įprasta kasdienėmis dienomis.

Ir vėl skubėta padėti patekti į artimųjų ar kaimynų, kuriems galimai sutriko sveikata, namus, pagelbėti medikams – išnešti ligonį ar padėti užklimpus greitosios automobiliui, bei į eismo įvykį – apie 9 val. Josvainių seniūnijoje į griovį buvo nuvažiavęs automobilis „Peugeot“.

Kol kas iš šiandieninių iškvietimų gausos išsiskyrė du. Prieš pat Šv.Mišias atviroje Pažaislio vienuolyno erdvėje, kur šiemet vyko pagrindinis Kauno ugniagesių gelbėtojų šventinis renginys, buvo užregistruotas vienos kėdainiškės pagalbos šauksmas, kad galimai sutriko jos brolio sveikata. Atidarius šio buto duris, jo šeimininkas rastas neblaivus.

Asociatyvi Laimučio Brundzos nuotr.

Šiandien, apie 16 val., buvo užregistruotas ir gana retas atvejis, kai ugniagesiai gelbėtojai niekuo negalėjo padėti. Jų pagalbos šaukėsi P.Plechavičiaus gatvės šešiolikaaukščio gyventoja. Ji teigė girdinti savo buto devintajame aukšte ventiliacijos angoje plazdantį paukštį. Moteris bandė jį gelbėti pati, tačiau nuėmus ventiliacijos angos groteles, paukščio nepasiekė. Šio gelbėti į Eigulius pasiųsta arčiausiai esančios ugniagesių gelbėtojų komandos autocisterna. Ją siunčiant į įvykio vietą baimintasi, ar neteks ardyti namo sienos. Tačiau ventiliacijos angą apžiūrėję į įvykio vietą pasiųsti ugniagesiai raportavo, kad tame aukšte, kuriame gyvena juos pagalbon kvietusi moteris, jie paukščio nemato. Todėl norint šį išgelbėti lieka vienintelė išeitis – kreiptis į bendrijos pirmininką ir bendru sutarimu su kitais daugiabučio gyventojais spręsti, kaip elgtis toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių