Neregėtas nusikaltimas: vagys Kaune dangstėsi netikro serviso iškaba

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kaune įvykdytas neregėtas nusikaltimas: autoservise taisyti palikti prabangūs automobiliai dingo be pėdsakų arba buvo parduodami išardyti dalimis. Teisėsauga ieško įtariamųjų.

Skambutis iš policijos

Į "Kauno dieną" kreipėsi ne vienas asmuo, susiviliojęs socialiniame tinklalapyje "Facebook" aktyviai skleidžiamo autoserviso reklama.

"Kurį laiką feisbuke vis užkliūdavo Raudondvario pl. 99 esančio autoserviso reklama. Nuotraukoje buvo matoma, kad čia paliekamos itin prabangios mašinos, todėl apie kažkokią galimą klastą net nekilo minčių. Kadangi reikėjo suremontuoti BMW, nuvažiavau tenai. Juolab kad jokių blogų atsiliepimų apie šią vietą nebuvau girdėjęs", – liūdnai pasibaigusios epopėjos pradžią minėtame servise dienraščiui pasakojo kaunietis.

Vyras teigė, kad nuvykus į autoservisą kiek užkliuvo čia dirbančių meistrų išvaizda, tačiau ne tiek, kad nepaliktų savo transporto priemonės.

Džiaukitės, kad jūsų automobilis dar yra, kitų jau parduoti arba išardyti dalimis.

"Serviso kieme pamačiau tikrai brangius automobilius. Tai iškart suponavo, jog meistrai patikimi. Tačiau darbuotojai, po teritoriją vaikščiojantys su akiniais nuo saulės, atrodė daugiau nei keistai. Nepaisant to, savo automobilį čia palikau", – tokio savo spendimo labai besigailintis teigė pašnekovas.

Praėjus kelioms dienoms kaunietis sulaukė žinių apie savo BMW. Tiesa, skambinantysis toli gražu nepriminė autoserviso darbuotojo.

"Prisistatęs žmogus buvo iš kriminalinės policijos. Paklausė, ar Raudondvario plento servise esu palikęs savo automobilį. Patvirtinau šį faktą ir kitame telefono gale išgirdau: "Džiaukitės, kad jūsų automobilis dar yra, kitų jau parduoti arba išardyti dalimis". Buvau šokiruotas tiesiogine to žodžio prasme, nes net nebūčiau pagalvojęs, kad šiais laikais vykdomi tokie nusikaltimai", – net ir praėjus kuriam laikui po tokios žinios sunkiai žodžius rinko vyras.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Rado išardytą

Dar labiau sukrėstas buvo kitos transporto priemonės savininkas taip pat, kaip ir pirmasis, patikėjęs šio serviso sąžiningumu.

"Savo BMW palikau be jokio menkiausio įtarimo. Su autoserviso darbuotojais sutarėme, kad reikalingą detalę automobiliui nusipirksiu pats ir ją atvešiu. Jau ne kartą esu taip daręs, nes save laikau atsargiu žmogumi ir noriu žinoti, kokios kokybės detalę montuoja į mano transporto priemonę", – savo istoriją po apsilankymo Raudondvario plento servise pradėjo dar vienas nukentėjusysis.

Radau man tinkamą detalę, tačiau labai greitai supratau, kad skelbime – detalėmis parduodamas mano išardytas BMW!

Kaunietis teigė po dienos kitos pradėjęs detalės paieškas internete, tačiau to, ką išvydo viename skelbime, net nebūtų susapnavęs.

"Radau man tinkamą detalę, tačiau labai greit supratau, kad skelbime – detalėmis parduodamas mano išardytas BMW!" – pasakojo vyras.

Nieko nelaukdamas asmuo kreipėsi į pareigūnus, perdavė visą informaciją, tačiau pačio autoserviso Raudondvario plente meistrų nebuvo likę nė kvapo.

"Audi" pradingo

Bene liūdniausiai reikalai su šiuo servisu baigėsi automobilio "Audi A6" savininkui. Kaip ir pirmieji pašnekovai, taip ir jis, savo transporto priemonę čia paliko be menkiausio įtarimų šešėlio.

"Kai palikau savo "Audi" šiame servise, ją ir mačiau paskutinį kartą. Automobilis išgaravo kaip dūmas, o kartu su juo ir serviso šeimininkas. Pats servisas nebedirba, o telefonais niekas neatsiliepia", – dienraščiui kartėlį liejo labiausiai nukentėjęs kaunietis.

Pasak jo, tokio pobūdžio nusikaltimai jau seniai nebuvo vykdomi, o ir pats servisas puikiai išreklamuotas socialiniuose tinkluose kėlė pasitikėjimą.

"Net galvoje netelpa, kaip tokie aferistai gali dingti be pėdsakų. Labai tikiuosi, kad pareigūnai juos suras ir jie atsakys už tai, ką padarė", – pokalbio pabaigoje vylėsi "Audi" savininkas.

Servisas neveikia

Kad Kaune įvykdytas toks nusikaltimas "Kauno dienai" patvirtino ir policijos pareigūnai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Justina Kazragytė pateikė informacijos apie tris pradėtus ikiteisminius tyrimus.

Pasak pareigūnų atstovės, vienas tyrimas atliekamas dėl įvykio, kuomet pristačius automobilį "Audi A6" į autoservisą, esantį Raudondvario plente, šis nebuvo grąžintas, įmonė nebedirba ir su serviso savininku niekaip nepavyksta susisiekti.

"Antrasis tyrimas atliekamas dėl remontui atvežto automobilio BMW, kurio savininkas pristatęs į jau minėtą servisą savo transporto priemonę, po kurio laiko skelbimuose internete pastebėjo jam priklausantį automobilį pardavinėjamą dalimis", – detalizavo J.Kazragytė.

Dar vienas asmuo į pareigūnus kreipėsi dėl šiame autoservise apvogto savo BMW. Tai tas pats asmuo, kuris sulaukė skambučio iš kriminalinės policijos pareigūno.

"Lapkričio 1 d. apie 16 val. savo automobilį "BMW 530" pristatęs į autoservisą dėl elektros gedimo, po keletos dienų informuotas policijos pareigūnų, atvykęs į vietą rado jį apvogtą. Iš automobilio pavogti įvairūs daiktai ir užvedimo raktai, kurie buvo palikti šio autoserviso darbuotojui", – teigė policijos atstovė ir užsiminė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančios Kauno apygardos prokuratūros 6-ojo skyriaus atstovų paprašėme patikslinti, ar yra nustatyti ir sulaikyti įtariamieji.

"Ikiteisminis tyrimas dėl vagystės šiame servise pradėtas lapkričio 4 d. Šiuo metu ikiteisminiame tyrime yra nustatyti trys nukentėję žmonės. Šiuo metu nusikalstamą veiką atlikęs asmuo nėra nustatytas, įtarimai niekam nėra pateikti", – trumpą atsakymą pateikė Lietuvos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelė Bočkienė.

Pareigūnai prašo gyventojus, nukentėjusius tokiu ar panašiu būdu, kreiptis į Kauno apskr. VPK pareigūnus telefonu (8 37) 303 450 arba e.paštu info@kaunas.policija.lt.

Nekalbi reklamuotoja

"Kauno diena" socialiniame tinklalapyje surado moterį, kuri aktyviai dalijosi serviso Raudondvario plente reklama. Ji buvo keliama į įvairias skelbimų grupes, išvardyta, kokias paslaugas teikia auksarankiai meistrai, paminėtas serviso adresas ir kontaktinis telefonas.

Iš pradžių moteris sutiko atsakyti į žurnalistų klausimus, tačiau telefoniniam pokalbiui esą neturi laiko, nes "eina dirbti". Uždavus klausimą raštu ir bandant patikslinti, ar jos reklamuotas servisas vis dar dirba, mergina nedaugžodžiavo: "Nežinau". Tačiau žurnalistei uždavus sekantį klausimą, kaip ji susijusi su šia įstaiga, pokalbis tuo ir pasibaigė. Mergina dingo iš akiračio kaip ir paties serviso savininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaut tą kalę

pagaut tą kalę portretas
pakabint žemyn galva ir papasakos kas reklamą užsakė

to vitalijus

to vitalijus portretas
Jei tau idiote asmeniskai reikia ruso, tu jo nori tai pizdink pas vankas i rusyna. Mums ir cia labai puiku...

Anonimas

Anonimas portretas
Todėl, kad garažų savininkams ir jų pridurkams seniai ragai išaugo, jie nuo seno jokių sąskaitų už remontą nepateikia, ir niekas jų netikrina. Taigi jie nusprendė eiti dar toliau. Ne visi garažai tokie, bet yra nemažai sukčių
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių