Žiaurus išpuolis magistralėje prie Kauno nebuvo atsitiktinis: du plėšikai sulaikyti

Kauno policija skelbia sulaikiusi asmenis, pirmadienį kelyje Klaipėda–Kaunas užpuolusius automobilio vairuotoją ir pabrėžia, jog šis nusikaltimas buvo įvykdytas aiškinantis santykius.

„Yra atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai ir sėkmingos policijos operacijos dėka yra sulaikyti asmenys“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Sulaikyti du asmenys, jie yra Vilniaus gyventojai.

„Tikiuosi, kad kol mes kalbame, galbūt bus sulaikyti ir daugiau asmenų“, – pridūrė prokuroras.

Policija anksčiau skelbė, jog pirmadienį apie 13.30 val. magistralės Klaipėda-Kaunas-Vilnius 199-200 kilometre į automobilį „Jaguar“, vairuojamą 1965 metais gimusio vyro, atsitrenkė baltos spalvos automobilis „Škoda“.  Iš priekio kelią užblokavo automobilis „VW Passat“.

Iš automobilių išlipę keturi vyrai sumušė „Jaguar“ vairuotoją bei pavogė mobiliojo telefoną, pinigus, asmens dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais. Jis dėl sužalojimų atsidūrė ligoninėje.

Teisėsauga pabrėžia, jog nusikaltimas nebuvo nukreiptas prieš atsitiktinį asmenį, o užpuolikai su auka yra susiję.

„Kelias iš Klaipėdos į Vilnių per Kauną tikrai yra saugus“, – sakė laikinasis Kauno apskrities policijos viršininkas Elanas Jablonskas.

Elanas Jablonskas

„Šis nusikaltimas nukreiptas ne į plačiąją visuomenės dalį, bet tam tikrų asmenų santykių aiškinimasis“, – sakė jis.

Jo teigimu, įvykyje dalyvavę asmenys yra žinomi teisėsaugai.

Pasak teisėsaugos, nusikaltime buvo panaudotas ir šaunamasis ginklas, o asmenys apsimetė teisėsaugos pareigūnais.

Tai buvo tam tikras sekimas vieni kitų ir automobilių blokavimas, prisistatant kaip specialiųjų tarnybų atstovais ir išlaipinimas iš automobilio.

„Jie neatsitiktinai atsidūrė Kauno apskrityje, tai buvo tam tikras sekimas vieni kitų ir automobilių blokavimas, prisistatant kaip specialiųjų tarnybų atstovais ir išlaipinimas iš automobilio, po ko pavartojamas smurtas ir galimai šaunamasis ginklas“, – pasakojo E. Jablonskas.

Visgi aiškių šautinių žaizdų nukentėjusysis nepatyrė.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sužalojimo ir galimo apiplėšimo. Tyrimas buvo pradėtas Vilniuje, vėliau perduotas Kauno apskrities policijai.

Pasak D. Valkavičiaus, šiuo metu yra kreiptasi į teismą dėl panaudotų prievartos priemonių teisėtumo patvirtinimo, nes kai kurie ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai buvo vykdomi neatidėliotinai.

Dėl kardomųjų priemonių skyrimo bus sprendžiama gavus teismo vertinimą dėl atliktų veiksmų teisėtumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seip

Seip portretas
Nu taip supratau kad vilniaus pareigunai kysiu neeme arba mazai pasiule tai sita reikla tvarkys kaunas su savo pasakom. Nes nemanau kad pazystamas ar matutas zmogus gali apsimest pareigunu :))))) ar tik nebus kauno i spektoriu varkeles???:))))

...

... portretas
Tas pats krovinys kaip ir pas Strazdauskaitę?.. :s

Ats. Z

Ats. Z portretas
Žodis "grįžta" rašosi su į,o ne y. Ką veikėte mokykloje?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių