VDU atidaromas pirmasis Lietuvoje STEAM didaktikos centras

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Kauno rajone penktadienį atidaromas pirmasis ir vienintelis Lietuvoje STEAM didaktikos centras.

Šios aukštosios mokyklos teigimu, tai bus didžiausias metų STEAM renginys, subursiantis beveik 500 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio.

„Naujasis centras taps pagrindine erdve švietimo specialistams tobulinti savo kompetencijas ir gilinti žinias STEAM ugdymo srityje. Čia bus rengiami metodiniai mokymai, seminarai ir dirbtuvės, siekiant dar labiau įtraukti inovacijas į mokymo procesą“, – teigiama VDU pranešime.

Anglų kalbos akronimas STEAM reiškia gamtos mokslus, technologijas, inžineriją, menus ir matematiką (STEAM, angl. science, technology, engineering, arts, maths).

Pasak VDU STEAM didaktikos centro vadovės Jurgitos Žukauskienės, STEAM ugdymo modelio, apjungiančio gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos bei menų srities dalykus, pagrindinis siekis nėra vien populiarinti tiksliuosius ir technologinės krypties mokslus.

„STEAM ugdymas, vienu metu integruojant keletą skirtingų dalykų, per kūrybiškumą ir komandines veiklas, visų pirma suteikia moksleiviams galimybes geriau patiems save pažinti, – teigė ji. – (...) Ir šioje vietoje mokytojams kyla iššūkis, kadangi užtrunka laiko ne tik perprasti ar naujai išmokti tam tikrus procesus, tačiau dažnas yra priverstas kelti savo kompetencijas papildomai.“

Anot jos, naujasis centras pasiūlys mokytojams reikiamą mokslinę pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Dar viena pinigų plovyklėlė projektčiulpiams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių