Grūstys prie kebabinės: kai kuriems iš alkio užtemo protas?

  • Teksto dydis:

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas Mindaugas atsiuntęs nuotraukų, kas per karantiną vyksta vėlais vakarais vyksta prie kebabinės, stebėjosi žmonių elgesiu.

Nors nurodymas laikytis saugaus atstumo visiems seniai kalamas į galvas ir tikrai nėra to negirdėjusio žmogaus, tačiau matyti, kad išalkę klientai eilėje vos ne spaudžiasi vienas prie kito.

„Kaip silkės statinėje. Taip 22.55 val. atrodo karantinas Karaliaus Mindaugo pr. esančioje kebabinėje „Todžė“, – apibūdino situaciją Mindaugas.

Jis stebėjosi: „Gal niekas laikraščių neskaito? Ir klausimas, kur žiūri pareigūnai?“ Ir čia pat pateikė atsakymą, iliustruotą nuotrauka. „Atvažiavo į šalia, už kelių metrų esančią piceriją ir ramiai užsako maistą“, – pasigedo pareigūnų indėlio į karantino sąlygų laikymosi užtikrinimą Mindaugas.

Skaitytojo nuotr.

Vyras pridūrė, kad minėtoje situacijoje dar didesnis šokas jam buvo pamačius, kad kiekvienas norintis užsisakyti turi pabelsti į uždarytą langelį. Tada darbuotoja jį atidaro ir aptarnauja. Ir tokia kebabinės tvarka tuo metu, kai per visus ruporus skalambijama kuo mažiau liesti paviršius.

„Todžės“ kebabinių tinklo direktorė Saulė Žalienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad klientai beveik visada laikosi saugaus atstumo.

„Klientus aptarnaujame tik per langelį, dalis yra iš mašinų. Yra aikštelės, prie visų mūsų kebabinių galima privažiuoti su mašinom. Žmonės sąmoningi. Kol vienas užsisako, kiti laukia mašinose. Be to, didesnė dalis užsakymų pas mus yra išvežimui. Atsiima vietoje mažesnė dalis“, – vardijo vadovė.

Gal niekas laikraščių neskaito? Ir klausimas, kur žiūri pareigūnai?

Ji pridūrė, kad, deja, „liko nemąstančių klientų“. „Vienetai. Patys matėte, kokių žmonių grįžo į Lietuvą“, – patikslino moteris.

S. Žalienė teigė, kad prasidėjus karantinui buvo uždarytos visos prekybos vietos, kurios neteikia paslaugos išsinešimui. „Dirbam tik ten, kur yra langeliai. Pristabdėme savo veiklą naktimis“, – kalbėjo S. Žalienė.

Dar prieš karantiną, kai buvo galimybė įeiti į kebabines, anot vadovės, dauguma klientų, matydami, kad viduje yra kitas klientas, kantriai laukdavo, kol šis išeis.

„Kiek mes per kameras pasižiūrime, žmonės labai sąmoningi“, – tvirtino S. Žalienė.

Kaip dėl pabeldimo į langelį būtinybės? „Žmogus gali nieko neliesti, nebelsti. Kol neatidarytas langelis, reiškia, darbuotoja yra užsiėmusi, turi užsakymų, juos ruošia. Galima palaukti, kol jus pamatys. Laikyti langelį ištisai atidarytą – vėsoka ir t.t.“, – kalbėjo direktorė.

„Bėdos jokios, – tęsi ji, – galima paprasčiausiai palaukti.  Mūsų produkcija nėra pirmos būtinybės prekės.  Žmonės gal paprasčiausiai gal dar labai komforto zonoje gyvena. Nepatogumų visur gali būti, jų visur ir yra“.

Skaitytojo nuotr.

Policijos atstovai teigia, kad pareigūnai aktyviai bando kontroliuoti tuos, kurie nesilaiko karantino sąlygų.

Per praėjusią parą policija gavo 221 pranešimą apie karantino taisyklių pažeidimus ir surašė 111 administracinių teisės pažeidimų protokolų, BNS trečiadienį informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Visuomenės informavimo grupės vadovo Giedriaus Surplio turimais duomenimis, kuriuos jis trečiadienį pateikė per spaudos konferenciją, nuo penktadienio, kai policija įgijo teisę surašyti administracinių nusižengimų protokolus, iš viso jau skirta 350 nuobaudų karantino taisykles pažeidžiantiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
man tai šiandien buvo šokas XD hyper maximos parduotuvėje. Su pačia maxima viskas gerai: d skystis, pirštinės,vežimėliai (krepšelių neliko) ribojamas žmonių skaičius, bet jau pirkėjų sąmoningumas tai žemiau plintuso. Eilė ilgiausia, o susigrūdę vienas šalia kito kaip silkės degtukų dežutėje. Tiesa su kaukėm, bet tos kaukės tiesiog tampa bevertėm tokioj grūsty. Gerai kad buvau pirmųjų tvarkingųjų gretose, kitaip likčiau be duonos ir kt pirmo būtinumo prekių. Nes stovėt tokioj minioj tai tikras ligos ieškojimas. Būkit pilietiški ir saugokit save ir kitus

Kokia

Kokia  portretas
preke, toks ir kontingentas.Arba, koks kontingentas, tokia ir preke.

Gurmanai

Gurmanai portretas
Grįžo buduliai išsiilgę kebabų, nes atprato nuo normalaus maisto ir gaminti pamiršo, neturėjo nei laiko, nei sąlygų. Karantino metu nevengia vartoti nežinia kieno rankomis ir kokomis sąlygomis gaminto maisto.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių