Šilainiuose griuveną pakeis daugiabutis

Šilainių gyventojams jau senokai ramybės neduoda apleistas namas Baltijos gatvėje, kuriame buvo pamėgę lankytis nepilnamečiai. Jo savininkai žada, kad pavasarį griuvena bus nušluota nuo žemės paviršiaus, o jos vietoje bus pradėtas statyti naujas pastatas.

Pastatas apleistas

Baltijos g. 49 esantis varganas pastatas akį rėžia ne tik praeiviams. Apgriuvęs, aprašinėtas namas šiuo metu yra neaptvertas, nors jau su užkaltais langais ir durimis, kad vidun nebepatektų nuotykių ieškantys asmenys.

Į redakciją skambinusi šilainiškė pasakojo, kad jai labiausiai nerimą kelia ne galima benamių, asocialių asmenų kaimynystė, o tai, kad neprižiūrimą namą atradę jaunuoliai įsigudrindavo net šokinėti nuo jo stogo.

Nuvykę prie šio namo radome tuščių butelių, sulytas lovos liekanas, čiužinį.

Kadaise sklypas tikriausiai buvo aptvertas, tačiau šiuo metu likę tik tvoros stulpai. Sklypas užžėlęs aukšta žole.

Išlaužė duris

Šilainių seniūnijos vyr. specialistas Paulius Tamoliūnas patvirtino, kad pastatas – gyvenamasis. Jis jau aštuonerius priklauso bendrovei ISVETA ir CO, registruotai Alytuje.

"Kažkada sklypas buvo aptvertas medine tvora, kuri laikui bėgant nežinomų asmenų buvo išardyta, pastato langai išdaužyti, durys išlaužtos", – pasakojo P.Tamoliūnas.

Anot jo, Šilainių seniūnija kasmet rašo savininkui įspėjamuosius raštus dėl tvarkos sklype ir pastato priežiūros.

"Iki šiol į įspėjimus buvo reaguojama – langai ir lauko durys užsandarinti, kad į pastatą negalėtų patekti pašaliniai asmenys. Teritorija liko neaptverta, bet iki šių metų šiaip taip buvo prižiūrima. Šiais metais teisės aktų nustatyta tvarka išsiuntėme įspėjimus registruotu paštu, kad sklypo ir pastato savininkai už nepriežiūrą bus apmokestinti maksimaliu 4 proc. tarifu", – informavo P.Tamoliūnas.

Atsakymų seniūnija nesulaukė. Apie situaciją informuotas Kauno miesto savivaldybės administracijos Finansų skyrius.

P.Tamoliūnas pasakojo, kad šiemet dėl sklypo nepriežiūros sulaukta skundų vasarą ir rudenį. "Skambinusiai pareiškėjai buvo stengiamasi išaiškinti, kokia teisine tvarka yra informuojami ir baudžiami savininkai už sklypų ir pastatų nepriežiūrą", – aiškino seniūnijos vyr. specialistas.

Šilainių seniūnija neturi duomenų apie įvykusius nelaimingus atsitikimus, kad šioje teritorijoje būtų susižaloję ar kitaip nukentėję žmonės. "Už nepilnamečių priežiūrą (jeigu taip yra), laisvalaikio veiksmus, saugumą ir padarinius svetimoje valdoje yra atsakingi tėvai", – akcentavo P.Tamoliūnas.

Iškils triaukštis pastatas

ISVETA ir CO yra didžiausia Lietuvos įmonė, gaminanti visų rūšių žaliuzes, ritinines užuolaidas, romanetes, garažo vartus. Jos direktorius Tomas Koreva teigė, kad pastatas buvo nejudinamas ir nenaudojamas vos jį įsigijus dėl užklupusios pasaulinės finansų krizės.

Anot jo, Baltijos gatvės griuveną planuojama griauti ir statyti trijų aukštų pastatą. Dalis jo patalpų būtų komercinės paskirties, dalis – gyvenamosios.

"Planai yra. Pavasarį turėtų kažkas ten pradėti judėti. Šiuo metu yra paruoštas detalusis planas. Visas yra pas architektą, kuris projektuoja", – sakė T.Koreva. Pastate turėtų įsikurti dar viena bendrovės parduotuvių.

T.Koreva pasakojo, kad sunku atsiginti nuo pastatą niokojusių vandalų, tad teko užmūryti jo langus ir kitas nišas, kad niekas negalėtų pakliūti vidun.

"Su seniūnu esame kalbėjęsi apie tai. Jis domėjosi kas ir kaip", – teigė T.Koreva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klientas

Klientas portretas
Nei prekių, nei pinigų... Galiausiai reikėjo kreiptis į Valstybinę Vartotojų Teisių Apsaugos Tarnybą ir Alytaus teismo rūmus. PATARIMAS NEPASITKINĖTI IR NETURĖTI REIKALŲ SU ŠIA ĮMONE!!! Kitu atveju labai atidžiai skaityti komercinius pasiūlymus / sutartis ir įrašinėti telefoninius pokalbius prieš tai juos informuojant, kad galėtumėte leistinai panaudoti teisme. SEKMĖS!

Klientas

Klientas portretas
Aiškinantis to priežastis vadybininkė raštiškai prisipažino, kad pati padarė klaidą ir gamintojui pateikė užsakymą su klaidingais matmenimis. Prižadėjo viską išsiaiškinti ir išspręsti problemą. Vėl prasidėjo laiko vilkinimas ir nieko verti pažadai, skambučių ir el. laiškų ignoravimas. Neištvėręs susisiekiau su įmonės direktoriumi. Paaiškinus visą situaciją, šis sutiko, ir dar kartą pripažino, kad jie padarė kritinę klaidą ir paprašė raštiškai atsiųsti prašymą anuliuoti užsakymą ir nurodyti sąskaitos Nr. bei sumą kurią jie grąžins. Tą ir padariau. Deja, po kurio laiko vadybininkė atsiuntė laišką, kad jie persigalvojo ir sumokėtų pinigų nebegrąžins, nes roletai pagal juos yra standartinių matmenų ir tinkami… ??? (Nors aš užsakinėjau nestandartinių matmenų).

Klientas

Klientas portretas
Atsakingi asmenys: UAB ISVETA Alytaus skyriaus Vabybininkė UAB ISVETA Alytaus skyriaus Direktorius Užsakinėjau fasadinius roletus pagal nestandartinius matmenis. Suderinus galutinius roletų parametrus atlikau užsakymą ir sumokėjau avansinį mokestį 40% nuo bendros užsakymo sumos (kaip teigia vadybininkė “mes nesismulkinam”, perskaitę komentarą suprasite kodėl..). Užsakymas buvo vilkinamas apie 3 mėnesius, nors buvo žadėta atlikti per 3-4 savaitės. Siekiant išsiaiškinti, kodėl taip ilgai užtruko užsakymas bandžiau įvairiomis ryšio priemonėmis susisiekti su atsakinga vadybininke, gaudavau tik nieko vertus pažadus. Galiausiai paaiškėjo, kad vadybininkė padarė kritinę užsakymo klaidą - sumaišė plotį su aukščiu, o užsakymas jau buvo pagamintas.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių