Senoji Vandžiogalos pirtis virto bendruomenės namais

Kauno rajono vietos veiklos grupės, seniūnijos ir savivaldybės pastangomis rekonstruota senoji Vandžiogalos pirtis, o joje įrengti bendruomenės namai.

Kauno rajono vietos veiklos grupės, seniūnijos ir savivaldybės pastangomis rekonstruota senoji Vandžiogalos pirtis, o joje įrengti bendruomenės namai.

Pagerėjo gyvenimo kokybė

Vandžiogalos bendruomenės namai duris atvėrė pernai, o jų raktas saugomas seniūno Vytauto Šniaukos kabinete. "Įgyvendinant šį projektą seniūnas atliko daugiausia darbų", – tvirtino Kauno rajono vietos veiklos grupių pirmininkas Vytautas Zubas.

Per dvejus metus nušiuręs pirties pastatas neatpažįstamai pasikeitė: buvo pakeista stogo danga, apšiltintos sienos, sutvarkytas fasadas, prijungti vandentiekio ir kanalizacijos tinklai, atnaujinta elektros įranga, šildymo sistema. Taip pat suremontuotos aštuonios patalpos, kuriose įrengta dvi dušo kabinos, pirtis, asmens higienos patalpa, tualetas, virtuvėlė, persirengimo kambarys, bendruomenės salė.

Europos Sąjungos remiamo projekto vertė – daugiau kaip 295 tūkst. litų. Lėšos padėjo ne tik rekonstruoti pirties pastatą, bet ir įsigyti baldų, buitinės technikos, skalbyklių, džiovyklių, lyginimo lentų, lygintuvų.

V.Šniauka pasakojo, kad bendruomenės centras atviras visiems seniūnijos gyventojams, bet labiausiai jo reikia pažeidžiamiausioms socialinėms grupėms.

Vandžiogaloje gyvena beveik 400 senyvo amžiaus žmonių. Daugelio jų namai be šiuolaikinių patogumų, tad gyventojai dažnai užsuka į bendruomenės centrą. Be to, Vandžiogaloje yra septyniolika socialinės rizikos šeimų – iš viso 44 vaikai, 65 negalių kamuojami asmenys. Jiems taip pat reikia įvairių paslaugų.

Skalbimas virto malonumu

Bendruomenės namuose dūzgia dvi skalbyklės. Jomis mielai naudojasi vandentiekio neturintys miestelio gyventojai.

Su sūneliu Jonuku į bendruomenės namus atėjusi dešimties vaikų mama Rita Tamulevičiūtė tvirtino, kad dabar palengvėjo jos buitis. "Anksčiau drabužius ir patalynę skalbdavau iš šulinio atsineštame vandenyje, o skalauti eidavau į Urkos upelį. Net žiemą, kol neužšaldavo. Skalbimas buvo didelis vargas, o dabar – malonumas", – džiaugėsi R.Tamulevičiūtė.

Kol mama rūšiavo švarius skalbinius, Jonukas pasiėmė iš dėžės mėgstamą žaislą ir aprodė svečiams Vaikų dienos centrą, aiškino, kad čia jis su draugais geria arbatą su sausainiais, laisto gėles.

Berniuko žodžius patvirtino ir Dienos centre dirbanti Ieva Giedraitienė. Anot pašnekovės, po pamokų čia kasdien užsuka 5-6 vaikai iš socialiai remtinų šeimų. Centre jie ne tik ruošia pamokas, bet ir žaidžia, lavina įgūdžius.

Dar viena populiari bendruomenės namų vieta – pirtelė. Ja, kaip ir dušais, mielai naudojasi ne tik socialiai remtinos šeimos, bet ir kiti bendruomenės nariai, ateinantys čia pasikaitinti, pabendrauti jaukioje virtuvėlėje, pasklaidyti žurnalų.

"Už visas paslaugas, išskyrus Dienos centro, mokamas mokestis, bet simbolinis, tad lankytojų netrūksta", – aiškino seniūnas.

Sutvarkė ir parką

Pernai Vandžiogaloje buvo įgyvendintas dar vienas projektas – atnaujintas miestelio parkas su vasaros estrada, suoliukais, krepšinio ir vaikų žaidimo aikštele.

Čia įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, nors jos, pasak V.Šniaukos, neužfiksavo vandalizmo atvejų – vandžiogaliečiai vertina tai, kas pačių sukurta.

Dabar parke rengiamos miestelio šventės, vietą pamėgo ir senjorai, ir jaunos šeimos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KUO

KUO portretas
DAUGIAU TOKIŲ ŠVAROS CENTRŲ -GREIČIAU TAPSIM ŠVARESNI IR FIZIŠKAI IR DVASIŠKAI- ŠAUNUOLIAI

ne Vandžiogalos gyventoja

ne Vandžiogalos gyventoja portretas
Mielieji Vanžiogališkiai Jus šaunuoliai.Linkiu tik sekmės!!!

Vandžiogalos gyventoja

Vandžiogalos  gyventoja portretas
Labai gerai, kad atsirado bendruomenės namai. Labai džiaugiamės, kad juose dirba tokia puiki moteris Ieva, ji labai atsidavusi šiam darbui, labai myli mūsų vaikus. Šaunuolė, dirba tokį paprastą darbą, o turi du aukštojo mokslo diplomus. Didelis ačiū Jums už rūpestį dirbant su musu vaikais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių