Kauno savivaldybės administracijos direktorius: beprotybės netrūksta

Kauno miesto tarybos posėdyje savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas pristatė savo 2015 m. ataskaitą.

„Protas yra ribotas, beprotybė yra beribė“, – nuo skambių sentencijų ataskaitos pristatymą pradėjo savivaldybės administracijos vadovas. „Judėti į priekį beprotybės turime, tą pernai ir parodėme“, - pridūrė G.Petrauskas.

Ji užsiminė, kad visa pernai atliktų darbų ataskaita užėmė 27 lapus, tačiau viskas buvo pristatyta koncentruotai – išryškinus septynis pagrindinius įgyvendintus darbus.

Pirmuoju ir tikriausiai svarbiausiu darbu G.Petrauskas įvardijo, jo teigimu, sėkmingai pakeistą savivaldybės administracijos struktūrą. Po pertvarkos savivaldybėje administracijos aparatas sumažėjo 132 darbuotojais, ir dabar jų yra 654.

Kaip daug jėgų pareikalavusį darbą administracijos direktorius įvardijo patvirtintą integruotų teritorijų vystymo programą 2014-2020 m. „Reikėjo daug važinėti į Vilnių, derinti su skirtingomis ministerijomis Dabar belieka iki 2020 m. įsisavinti 120 mln. eurų“, – sakė G.Petrauskas. Šios lėšos iš Europos Sąjungos bus skirtos Žaliakalnio ir Aleksoto integruotoms teritorijoms.

Svarbiu pasiekimu G.Petrauskas laiko ir savivaldybėje pradėtą naudoti „Projektų valdymo sistemą“ bei „Vadovų užduočių valdymo modulį“. Pasak direktoriaus, savivaldybė vykdo apie 100 įvairių projektų ir kitaip jų neįmanoma sužiūrėti, o skyrių vadovai anksčiau užduotis darbuotojas skirstė rašydami raštelius ant popieriaus. Dabar esą tai daroma civilizuotai, kaip ir priklauso XXI a.

„Administracijos įsiskolinimai sumažinti 18 mln. eurų“, – dar vieną darbą į ataskaitą įtraukė G.Petrauskas.

Penktuoju svarbiu pernai atliktu darbu jis įvardijo 2015 m. pradėtą ir 2016 m. užbaigtą paskolų portfelio refinansavimą. „Palūkanos bankams sumažėjo beveik 2 proc., kas leidžia sutaupyti apie 0,5 mln. eurų per metus sumokamų palūkanų“, – sakė administracijos direktorius.

Dar vienas ataskaitos punktas – pradėtas švietimo įstaigų buhalterinės apskaitos ir kitų paslaugų, nesusijusių su edukacijos procesu, centralizavimas. „Mokyklų personalas turi rūpintis edukacija, o ne tuo, kas nušluos kiemą ar įjungs elektrą“, – ne kartą išsakytą frazę pakartojo administracijos direktorius.

Septintas svarbus darbas – priimti sprendimai ir susitarimai su kitomis savivaldybėmis, reikalingi Kauno regiono atliekų tvarkymo centro mechaninio biologinio įrenginio statybai užbaigti.

Opozicijos lyderis Andrius Kupčinskas priminė, kad 2015 m. per savivaldybių tarybų rinkimus šis įrenginys jau stovėjo. „Taip, įrenginys stovėjo, bet bankai nebuvo išdavę paskolų ir už jį nebuvo sumokėta“, – atkirto G.Petrauskas.

Tarybos nariai teiravosi, ar tikrai visi darbai pernai vyko taip sklandžiai. „Tikrai ne viskas ėjo kaip sviestu patepta. Kartais ne iki galo atliktas darbas, gilesnė analizė ir paskui priimti sprendimai arba padaryta ir ištaisyta klaida kartais duoda dar geresnių rezultatų“, – užbaigė G.Petrauskas.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
o kas naudingo padaryta? be reklamos ir pažadų, realiai - nieko? Didžiulis nusivylimas.

kauniete

kauniete portretas
kada jums bus gerai,nieko dare Kupcinskas buvo blogai, pradejo dirbti vel blogai,ka bepadarysi igimtas bruozas bumbeti....

Ar tiesa,

Ar tiesa, portretas
kad gydytojams, ligoninių vadovams savivaldybės administracija be jos leidimo uždraudė bendrauti, netgi kalbėtis su žurnalistais ir žiniasklaidos atstovais? Tai irgi "neblogas" pasiekimas!
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių