Šančių kareivinės griūva - savininkai nežino, ką daryti

Per mėnesį turėję aptvarkyti Šančių kareivines jų savininkai, deja, ėmėsi tik labai minimalių šių valstybės saugomų pastatų gelbėjimo veiksmų.

Kauno paveldosaugininkai apie tragišką Kauno pirmojo karinio miestelio, vadinamo Žemųjų Šančių kareivinėmis, būklę gegužės viduryje pranešė Kultūros paveldo departamentui.

Kauniečiai patvirtino, kad keturi A.Juozapavičiaus prospekte esantys statiniai nesaugomi, jų išorės ir vidaus konstrukcijos ardomos. Šiuo metu pastatų būklė yra avarinė, jų išlikimui gresia pavojus. Paveldosaugininkai kreipėsi į pastatų savininkus, reikalaudami iki birželio 1 dienos imtis veiksmų.

Trijų apleistų kareivinių savininkai - bendrovė „Dorvina“, Kauno medicinos universiteto klinikos (KMUK) bei Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos - į šį kreipimąsi sureagavo labai skirtingai.

„Atsakingiausiai į šį raginimą pažiūrėjo „Dorvinos“ vadovai - jie užmūrijo 27 pastato pirmojo aukšto angas. Tuo tarpu KMUK atstovai pastatą apjuosė apsaugine juosta „Stop“ ir tikėjosi šitaip sustabdyti pastato griovimą. Po nakties tos juostos nebeliko, o kareivinės ir toliau griaunamos“, - apgailestavo Kultūros paveldo departamento Kauno padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Liutauras Tarbūnas.

Pasak jo, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba kol kas nieko nedaro. „Teko girdėti, kad ši tarnyba savo turimą kareivinių pastatą vėl nori perduoti Valstybės turto fondui“, - pasakojo specialistas.

Kiek vėliau raštas dėl pastato nepriežiūros buvo nusiųstas ir bendrovei „Nekilnojamojo turto valdymas“. Jai priklauso Šančių kareivinės, pažymėtos 19 numeriu. Kol kas nežinia, ką bendrovė ketina daryti su griūvančiu savo turtu.

 


Šiame straipsnyje: šančių kareivinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių