Priešlaikinė STT vadų rotacija?

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) padalinių vadovų ir jų pavaduotojų kadencija trunka penkerius metus. Ji gali būti pratęsta dar tokiam pačiam terminui, jeigu pareigūno veikla įvertinama labai gerai.

„Kauno diena“ kreipėsi į STT atstovus klausdama, kiek pagrįsta informacija, kad šiuo metu Centrinės tyrimų valdybos viršininko pareigas einantis Darius Balčiūnas ir Kauno valdybos viršininko pareigas einantis Dainius Januška gali būti rotuojami dar nesibaigus jų kadencijai užimamose pareigose?

STT Centrinei tyrimų valdybai D. Balčiūnas vadovauja nuo 2020 m. D. Januška 2016 m. pradėjo eiti STT Kauno valdybos viršininkas pareigas, o prieš trejus metus jis buvo paskirtas antrai kadencijai. Abiejų pareigūnų penkerių metų laikotarpis dar nesibaigęs, tačiau galima ir priešlaikinė padalinių vadovų rotacija.

„Apie Specialiųjų tyrimų tarnybos teritorinių valdybų vadovų pokyčius visuomenė būna informuojama. Įvykus tokiems pokyčiams, susijusiems su STT teritorinių valdybų vadovų rotacija, informuosime“, – tepasakė STT Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Dovilė Andrijauskaitė.

J. Kalinsko/BNS nuotr.

Į klausimus, ar vadovų rotavimas dar nesibaigus kadencijai dažnas reiškinys STT ir kiek tokių atvejų yra buvę, taip pat dėl kokių priežasčių STT vadovaujančias pareigas užimantys asmenys paprastai rotuojami nesibaigus kadencijai, ar vadovai, kuriuos nuspręsta rotuoti, tačiau jų kadencija dar nesibaigusi, gali nesutikti būti rotuojami, specialistė neatsakė.

D. Balčiūną skiriant Centrinės tyrimų valdybos viršininku buvo skelbiama, kad STT struktūroje jis dirba 13 metų, o už pavyzdingą ir nepriekaištingą tarnybą yra ne kartą skatintas, jam skirtos padėkos už bendradarbiavimą su kitomis teisėsaugos institucijomis.

D. Januška, prieš jį paskiriant STT Kauno valdybos viršininku, vadovavo Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriui. D. Januškos pavardė nuskambėjo didžiojoje Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko korupcijos epopėjoje.

Tuo metu STT išplatino ne mažesnį atgarsį sukėlusį pranešimą apie tai, kad šį ikiteisminį tyrimą pradėjusios Kauno valdybos viršininko D. Januškos brolis yra vienas iš „Autokaustos“ akcininkų, ką jis yra deklaravęs 2020 m.

D. Januška buvo nusišalinęs nuo bet kokių sprendimų ir veiksmų, susijusių su minėta statybų bendrove, siekiant išvengti bet kokios interesų konflikto regimybės. Korupcijos tyrimą buvo pavesta atlikti STT Centrinei tyrimų valdybai, kuriai vadovavo D. Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jauciu

Jauciu portretas
Cia kai kam yra pabaigos pradzia..

Tas

Tas portretas
Ž.ogus ne savo vietoje, padlaižys, kam tokio reikia išskyrus gitanai, visuomenei iš jo nauda nulinė

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
STT vadus skiria prezidentas ir ji visa jam pavaldi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių