Prie Kauno pilies vilios terasa

  • Teksto dydis:

Traukos vietų stokojančiam Kaunui verslininkai žada išskirtinę terasą prie Kauno pilies. Neabejojama, kad ji tenkins ne tik turistų, bet ir jaunimo poreikius.

Traukos vietų stokojančiam Kaunui verslininkai žada išskirtinę terasą prie Kauno pilies. Neabejojama, kad ji tenkins ne tik turistų, bet ir jaunimo poreikius.

Kaunas vis bando neatsilikti nuo Vilniaus, tačiau ne paslaptis, kad sostinė, ypatingai naktinis jos gyvenimas, vis labiau panašėja i Europos didmiesčių, o Kaunui dar reikia gerokai pasistiebti.

Kauniečiai pastebi, kad jų mylimam miestui trūksta išskirtinių žmones traukiančių vietų. Dėl to dalį atsakomybės turėtų prisiimti verslininkai, nelinkę rizikuoti, išradinėti dviračio, todėl verslą bando pakreipti jau pramintu, bet patikimu taku.

Tiesa, naujovių bijo ne visi. Vienas iš dar neregėtų projektų – vasaros terasa prie Kauno pilies. Šioje vietoje bus organizuojami nemokami renginiai įvairaus amžiaus žmonėms. Nuo terasos Kauno pilimi galės gerėtis atsipūsti prisėdę turistai, tačiau itin daug dėmesio ketinama skirti aktyviam jaunimui. Dviratininkų patogumui bus įrengti specialūs stovai dviračiams, kuriuos stebės vaizdo kameros. Gyvenimas terasoje turėtų virti kone visą parą.

Panašios vietos jau ne vienus metus žmones traukia sostinėje, tačiau žymaus architektas Rytis Vieštautas žada, kad kauniečių terasa bus išskirtinė. Jo išvystytas terasos projektas buvo šlifuojamas ir ruošiamas daug laiko, stengiantis pabrėžti laikmečių sankirtą, atsirandančią susiduriant šiuolaikiniams poreikiams ir senajai Kauno pilies architektūrai. Brėžiniai išduoda, kad jo projektuotas objektas – ne eilinė terasa.

„Dienomis terasa leis atsipūsti turistams, o naktimis ji į kitą lygį pakels Kauno naktinį gyvenimą“, – įsitikinęs architektas.


Šiame straipsnyje: Kauno pilisterasakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Viliuke

Viliuke portretas
Zinoma ne paslaptis,kad Kaunui iki Vilniaus toliau negu toli ir kas del to kaltas taip pat ne paslaptis. Butu Kauno meru 8 metus sedejes tikras miesto seimininkas - neturetumeme dabar to,ka turime - miestas nykus,apleistas ir atrodo blogiau uz bet koki mazesni Lietuvos miesteli. Bet tikekimes,kad naujajai miesto valdziai pavyks Kauna atgaivinti ir sutvarkyti,ko jiems ir linkime. O Vilnius skendi skolose,gal del to graziau atrodo uz Kauna,tik ar cia gerai..?

na va

na va portretas
apšnerks dar ir tą gamtos kampelį.

miu

miu portretas
labiau nevykusių iliustracijų tai tikrai nebuvo galima parinkt...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių