Pasidalijo patirtimi ir aptarė problemas

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybėje vyko tarpinstitucinis pasitarimas dėl ambulatorinių slaugos ir paliatyvios pagalbos paslaugų namuose teikimo tvarkos.

Išanalizuoti Kauno rajono situaciją, pasidalyti patirtimi ir aptarti kylančias problemas atvyko Kauno teritorinių ligonių kasos direktorius Virgilijus Šiaudikis, atstovai iš Garliavos, Pakaunės, Vilkijos PSPC, Kauno rajono socialinių paslaugų centro, bendrovių „Raudondvario klinika“,„Slauga ir priežiūra“, „Solvimeda“ ir „Signata“, „VšĮ Kauno hospiso namai“ ir Kauno miesto poliklinikos pagalbos namuose tarnybos.

„Šiandien mūsų tikslas – stabtelėti ir pasišnekėti apie tarpinstitucinį bendradarbiavimą, pasidalyti informacija, kaip dirbti geriau, kad dėmesio ir pagalbos žmogui būtų suteikta kiek įmanoma daugiau, o paslauga būtų prieinamesnė ir kokybiškesnė“, – susirinkusiems kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Bendradarbiavimas su kitomis institucijomis ir socialinių paslaugų teikėjais yra neišvengiamas teikiant ambulatorines slaugos paslaugas namuose. Vertinant paciento poreikius, nuolat susiduriama su kompensacinių priemonių prieinamumu, namų aplinkos pritaikymu, vienkartinių medicinos priemonių ir medikamentų kompensavimu, asmeninio asistento paslaugų teikimu ir pan. Šių poreikių greitas, efektyvus ir sklandus patenkinimas yra galimas tik gebant tinkamai organizuoti tarpinstitucinį bendradarbiavimą.

Dažnai pacientui, gaunančiam slaugos ar paliatyvios pagalbos namuose paslaugas, būtinos ne tik sveikatos priežiūros, bet ir socialinės, psichologinės, dvasinės ir kitos paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių